25.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Някои хора не бива да ядат зеленчуци! Ето кои са те

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Гастроентероложка заяви, че не трябва да се ядат зеленчуци. Според руската специалистка Виктория Суджиянова зеленчуците могат да имат отрицателно въздействие върху хората с лошо храносмилане.

Лекарката подчерта, че непреработените зеленчуци могат да влошат здравословното състояние на хората с храносмилателни проблеми, така че е по-добре да се ядат зеленчуци след топлинна обработка, а не сурови такива. Судциянова вярва, че здравословните проблеми могат да повлияят на това как зеленчуците се усвояват, а за заболявания на вътрешните органи яденето на сурови зеленчуци трябва да се прави с повишено внимание или да се изостави напълно.

При заболявания на стомашно-чревния тракт хрянът и всички сосове от него са вредни. На хората с подагра и камъни в бъбреците пък не се препоръчват да ядат бобови култури. При заболяване на щитовидната жлеза е противопоказано да се ядат бяло зеле, репички и ряпа.

Независимо от здравословното състояние лекарката не препоръчва консумирането на пипер в големи количества, защото това може да предизвика нарушения на сърдечния ритъм и ангина пекторис (стенокардия).

Гастроентероложката също така отбелязва, че децата под 10-годишна възраст няма нужда да ядат лук, магданоз, чесън и гъби, които съдържат прекомерни количества биологично активни вещества./  и във Фейсбук

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ