1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

ОБЕЩАНО-ИЗПЪЛНЕНО: Румен Радев изрита Кирил Петков от националната сигурност

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Заканата си да не допусне до „масата, където се обсъжда класифицирана информация“, политиците-популисти като Кирил Петков, изпълни президентът Румен Радев. И реши да свика нов формат, подобен на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), но без лидерите на политическите партии.
Утре той кани на среща шефа на парламента Росен Желязков, премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Служба „Военно разузнаване“.

Този формат е подобен на КСНС, какъвто вчера Радев обяви, че е готов да свика, само ако службите излязат с данни, че има заплаха срещу страната ни. Днес обаче президентът е обявил нов формат, на който „ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране. Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност“, информират от президентството.
Всъщност от него липсват именно лидерите на политическите партии в парламента. А на тях, и по-точно на лидерите на ПП – Кирил Петков и Асен Василев, Радев отдавна се закани да спре достъпа до секретна информация. Това стана в края на май, когато изтече запис от среща на „Промяната“, в който Петков и Василев говорят за това да се отнемат правомощията на президента за назначаването на шефове на служби.

„На КСНС се водят заседанията при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става много ясно, че аз много трудно ще допусна някои хора да седнат на масата, където да се обсъжда класифицирана информация“, каза на 29 май президентът Радев.
Материалът ОБЕЩАНО-ИЗПЪЛНЕНО: Румен Радев изрита Кирил Петков от националната сигурност е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ