България

ОБРАТ! Васил Божков си връща „Левски” срещу 9 млн. лева (ВИЖТЕ КАК)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Васил Божков скоро ще си върне „Левски”, говорят усилено капацитети във футболните среди, дочу Новините Днес. Тимът продължава да виси с доста пари, включително и на Черепа, което ще стане повод за връщането на собствеността.

Става дума за борч от около 9 милиона лева, макар че миналата година Сираков съобщи за 7 милиона заем към Васил Божков. Договорите са подписани така, че в момента, в който неговата „Нове холдинг” изиска сумите, или „Левски“ трябва да плаща, или Сираков да връща акциите, обясни „Галерия”

Схемата обаче няма да мине директно през Божков, а през новия хазартен оператор „8888“. Официално негов собственик е Румен Чандъров, президент на столичния футболен „Септември“.

Оперативни ръководители обаче са братя Ганеви, които движеха „Национална лотария“ – златната кокошка на Божков. Според мнозина това е сигурен знак, че реално бизнесменът от Дубай стои и зад „осмиците“.

Проверка по рама

Още повече, Чандъров търси усилено купувач за „Септември“ и готви преместване. Тимът е в „Б“ група, но има договори за наеми на отлични бази в „Драгалевци“, „Красна поляна“ и Герман плюс най-голямата юношеска школа в България. Чандъров, сам запален левскар, ще е лицето на новата власт на „Герена“ при реализиране на проекта.

Чакат се последни подробности около старта на интернет платформата на компанията за залози и крайното решение на Божков.

Наско Сираков е в час със замисъла и не е голям фен на идеята. Легендарният левскар обаче няма полезен ход, ако Божков си поиска парите. Наскоро Мъри Стоилов призна, че „Левски“ сме полуумрели“, което потвърждава, че отборът на народа е напът да повтори пътя на ЦСКА.

Разглежда се и вариант борчовете да бъдат ликвидирани по схемата на „Армията“ чрез лиценза със „Септември“, но това едва ли ще се случи предвид реакцията на вярната синя публика. Тя е категорична, че няма да извърши предателства с тирета и други символи.

Левскарите обаче нямат голям избор, тъй като трябва да бъдат връщани суми, които според ръководството възлизат на 24 милиона лева, според други – над 30. Появяват се нови и нови претенции от бивши играчи, треньори и служители.

Припомняме, Васил Божков беше вече собственик на „Левски“. Според запознати – след „окръжно“ отгоре от тогавашната власт срещу ангажимент да не му рови данъчните схеми.

Магазин за Акумулатори

В крайна сметка това се случи през 2020-а. Тогава Черепа избяга от сигурен арест в Дубай и стана враг №1 на мутрата Бойко Борисов, на когото за няколко години предал 70 млн. лева подкупи, за да не бъде закрит хазартният му бизнес.

Материалът ОБРАТ! Васил Божков си връща „Левски” срещу 9 млн. лева (ВИЖТЕ КАК) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button