16.2 C
София
понеделник, май 20, 2024

Оцеляхме по чудо! 10-метрово дърво влезе в кола, АПИ плаща 12 бона

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Стрес, уплаха, щети-„оцеляхме по чудо, вече не смеем да тръгнем на дълъг път“.

Думите на семейство, което претърпява ужасяващ инцидент по пътя към Пампорово. Старо дърво се сгромолясва върху автомобила им по време на движение. 10-метровият дънер смазва капака на колата, разбива предното стъкло и навлиза в купето. Двамата пътуващи вътре се разминават без физически увреждания. На помощ веднага им се притичват други участници в движението. На място пристигат екипи на полицията, пожарната. Двамата потърпевши са извадени от превозното средство…

Година след инцидента семейството заведе дело срещу Агенция „Пътна инфраструктура“. Като собственик на пътя АПИ не се е погрижила за обезопасяването му, пише 24rodopi.

„И до момента те не могат да се отърсят от страха от подобен инцидент по време на пътуване и ако е възможно избягват тръгването на път именно поради преживения силен стрес“, бяха мотивите за исканото обезщетение.

Съдът в Смолян постанови АПИ да изплати по 3000 лева неимуществени вреди на двамата, пътували в автомобила. Собственикът на превозното средство пък ще получи 3 308 лева за щетите. Общите разноски по делото също са на сметката на Пътната агенция и са в размер на 2212 лева.

Криминално

Проверка по рама

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ