25.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Омерта в Новините Днес: „Девин“ ЕАД отрови водата на Родопите, телевизиите мълчат – камерите им запушени с пачки от реклама (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Екокатастрофа разтърси Родопите! Девинска река в градската част на Девин вчера осъмна отровена – всичката риба измряла заради излетите в коритото кенефи на производителя на минерална вода „Девин“ ЕАД, алармира журналистът Станил Йотов, видя Новините Днес.

Валери, ученик в девети клас в гимназия „Христо Ботев“ в Девин, показва мъртвата пъстърва

Всичко това са излюпени тази година пъстървички, унищожени от излятите в реката кенефи на Девин АД. Що за насилие над природата? Тровили наред…, пише Йотов, известен като един от най-добрите риболовци в гилдията.

Любопитното е, че 24 часа след унищожаването на всичката риба в градската част на Девинска река, в това число и пъстървата в обособената зона за спортен риболов “Хвани и пусни”, нито една голяма телевизия не намери за нужно да покаже чудовищните размери на екокатастрофата.

Защо ли? Хора ли трябва да се изтровят, за да обърнете внимание? Няма и извинение даже от отровителите. Накрая ще излезе, че е имало масово самоубийство на риби, ядосва се журналистът.

Проверка по рама
Избитите малки пъстърви…

Причината големите телевизии бТВ, Нова и БНТ, които уж работят за нашата осведоменост, при това „безпристрастно“, да се правят на приятно разсеяни е повече от ясна – „Девин“ ЕАД е сериозен рекламодател, а срещу ръжена не се рита. Затова и телевизионните камери са буквално запушени от пачки за реклама, което води след себе си и бруталното мълчание по темата.

Материалът Омерта в Новините Днес: „Девин“ ЕАД отрови водата на Родопите, телевизиите мълчат – камерите им запушени с пачки от реклама (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ