8 C
София
събота, април 20, 2024

Опитните домакини знаят как да съхранят зимните дрехи за догодина

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пролетният период е идеалното време да подредите гардероба си. Якетата и пуловерите трябва да се приберат за известно време. Но как и в какво е най-добре да съхранявате зимните дрехи? 

Температурата се покачва и това е ясен знак, че зимните дрехи – дебели пуловери, шапки, шалове, пухени якета или топли панталони – могат да бъдат прибрани за известно време и трябва да освободим повече място в гардероба за летните дрехи. Все пак нека не забравяме, че ако искаме зимните ни дрехи да издържат и през следващия сезон, трябва да ги съхраняваме правилно. 

Трябва да осъзнаем, че добрата организация в гардероба е много важна. Зимните дрехи (поради обема си) заемат доста място в гардероба ни, така че трябва да ги организираме логистично, за да не ни пречат, когато посягаме към пролетно-летните. 

1. Зимни якета в калъфи

Повечето от нас са склонни да крият зимните дрехи в найлонови калъфи и например да ги качват на тавана. Това не е много добра идея. Такова фолио не позволява на материала да „диша“ свободно и задържа въздух. Затова е по-добре да опаковате зимните якета в специални калъфи и да ги окачвате по-далеч в гардероба. Подходящите калъфи трябва да имат специален отвор за закачалка и да са изработени от проветрив материал.

5 често срещани грешки при съхранение на дрехите

Проверка по рама

2. Вакуумни торби за зимни дрехи

Вакуумни торбички могат да се закупят в много търговски магазини, но също така и на щандовете в супермаркетите. Те са практични, защото позволяват да съхранявате много дрехи и не заемат много място, Когато поставите дрехите в тях след това просто изсмуквате въздуха. Можете да ги държите и в гардероба си.

3. Съхранявайте вълнени пуловери в хартиени кутии

Хартиените кутии са чудесен начин за съхранение на топли вълнени пуловери. Сгънете ги една върху друга, а вътре можете да поставите и ароматизирано пакетче, което е ефективно средство за отблъскване на насекоми като молци. Не забравяйте, че миризмата на лавандула и градински чай е най-ефективният възпиращ фактор. Кутиите могат да се поставят в долната част на гардероба или, ако нямате много място в гардероба, продължете и ги поставете под леглото.

7 удобни решения как и къде да съхранявате дрехи в малкото жилище

4.  Поставете обувките си в кутии

Магазин за Акумулатори

Изпитан начин за съхранение на зимните обувки е да ги държите в кутиите, в които са купени. Следователно не си струва да ги изхвърляте и можете да ги държите на тавана например, а през топлите месеци да поставяте обувките си в тях. Не забравяйте да почистите и полирате добре обувките, преди да ги съхранявате, и да ги натъпчете вътре с вестник. Това е патент, който не позволява на обувките да абсорбират влага, но освен това предотвратява и деформирането им. 
Обувките могат да се съхраняват и в специални органайзери. Те могат да бъдат закупени от всеки голям магазин за домашни потреби.

5. Закачалките също работят добре за съхранение на зимни дрехи.

Закачалката е универсален инструмент във всеки гардероб. Струва си да помислите за закупуването не само на обикновените им модели, но и на такива, предназначени за специални задачи. Интересен вариант за съхраняване на дрехи е многофункционалната закачалка от велур. Тя е практичен артикул, който ще ви позволи да организирате различни дребни предмети, като например зимни шалове. 
Тази гардеробна джаджа ще спести много място в самия гардероб, особено на рафтовете, а е добре известно, че малките части от зимния ви гардероб, които лежат там, така или иначе заемат място.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ