16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Орхидеите няма да спрат да цъфтят, ако положите ТЕЗИ грижи

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Добрата грижа за орхидеите е ключова, за да се радвате на добър цъфтеж и пълната им красота. Важно за добрата грижа за тези цветя е използването на висококачествена и свободно дренираща смес за саксии. Тя е предназначена специално за орхидеи и съдържа необходимите хранителни вещества, за да ги поддържа здрави. Нормалните смеси са твърде гъсти и задържат твърде много влага, което не е добре за цветето.
Светлина

Орхидеите, растящи на закрито, се нуждаят от ярка индиректна светлина, за да не спират да цъфтят. Избягвайте пряката слънчева светлина, защото може да е пагубна за цветята.
Пресаждане на ОРХИДЕЯ за по-добър растеж и буен цъфтеж

Вода
При отглеждане на орхидеи е важно да избягвате преполиването и да оставяте корените да изсъхнат между поливанията. Най-добрият начин да разберете кога да поливате е като леко натиснете пръста си в почвата. Ако сместа е суха – значи е време, ако е влажна – изчакайте.

Проверка по рама

Температура и влажност
Общо правило при отглеждане на орхидеи е, че температура, която е удобна за вас, като цяло ще подхожда на вашата орхидея. Не ги слагайте близо до нагреватели или климатици. Редовно пръскайте листата им, за да ги поддържате щастливи и здрави.

Направете това и орхидеята няма да спира да цъфти

Торене
Важно е да продължите да допълвате хранителните вещества, след като торът в сместа за саксии свърши, така че вашата орхидея да остане щастлива и здрава. Торете с внимателно балансирана смес от основни хранителни вещества, включително азот, калий и фосфор, за да имате здраво цвете с добър растеж.

За по-устойчив подход подхранвайте вашата орхидея с тор за орхидеи с контролирано освобождаване. Технологията за контролирано освобождаване захранва вашето растение до 6 месеца, освобождавайки хранителни вещества и микроелементи само когато растението има нужда от тях.

Магазин за Акумулатори

 
Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Кои са най-добрите дни за засаждане на краставици през май
Красива гардения във вашата градина: Засаждане и грижи

Засяване на РОЗИ: Не сте предполагали колко е лесно!

За сочни ЯГОДИ в домашната градина, следвайте тези насоки

Как се обработват правилно семената, преди да ги засеем?

Полейте ябълките с това през май и реколтата няма да има прибиране

Ето как се правят лехи за зеленчуци в градината

Засаждане и грижа на кайсиево дърво

Ако поръсите лука с това, главите ще станат с големината на юмрук

Домашните цветя, която всяка жена трябва да има, защото ѝ носят щастие

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ