България

ПАДЕНИЕ: ПКП Караянчева влезе в парламента през задния вход

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Знакови за провала на ГЕРБ фигури се връщат в парламента през задния вход – като нещатни сътрудници, дочу Новините Днес. Бившият председател на Народното събрание ПКП Цвета Караянчева, например, която за втори път не успя да стане депутат, ще помага на партията за парламентарната дейност.

Освен нея бившият икономически министър Лъчезар Борисов ще сътрудничи в областите икономика и финанси, показа справка в регистъра на НС.

Другата парламентарна група с вече назначени щатни сътрудници е тази на „Възраждане“, която ще се съветва от двама души в областта на медиите и комуникациите. Останалите парламентарни групи все още не са обявили сътрудници. За сметка на това 27 депутати вече са вписали такива, пише „Сега”.

Народният представител от ГЕРБ Александър Ненков ще се ползва от помощта на Атанас Андонов Бояджиев в сектор икономическа политика. Човек с това име е фигурирал в надзорния съвет на държавния „Български ВиК Холдинг“ до април тази година.

Проверка по рама

Вторият му сътрудник ще го съветва в областта на регионалното развитие. Гюнай Хюсмен от ГЕРБ също се ползва от двама помощници в секторите икономика, човешки права и земеделие.

Сътрудник на депутата от ГЕРБ Евгения Алексиева в областта на младежките политики ще бъде синът на бившия изпълнителен директор на БНТ Нидал Алгафари – Николай. Джевдет Чакъров от ДПС пък ще има двама съветници за областите здравеопазване и медии, законодателство, околна среда и еврофондове.

С по двама сътрудници са и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Анатасов. Иванов е избрал да има съветник по координация и комуникация и по правна дейност и културни политики. Атанасов пък е назначил сътрудници за обща координационна дейност и връзки с обществеността.

Нещатни съдрудници вече са си назначили и депутатите Тошко Йорданов от ИТН, Ивайло Мирчев от ДБ, Крум Зарков от БСП, Тома Биков и Росен Желязков от ГЕРБ и др.

Материалът ПАДЕНИЕ: ПКП Караянчева влезе в парламента през задния вход е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button