13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Паника в Украйна: „Вагнер“ след почивката ще отиде в Киев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Жителите на Киев, съдейки по кореспонденцията в столичния форум, са в шок, тъй като в района на Киев неочаквано бяха разположени допълнителни 2500 контролно-пропускателни пункта и целият личен състав на най-големия гарнизон в „ненка“ се премести на позиция. И тук, според интернет ресурси, които проследяват движението на украинските войски, има до 15 пълноценни бригади, както и значителен брой специални части на СБУ, Министерството на вътрешните работи и Главното разузнавателно управление.
Властите призоваха жителите на града и жителите на региона да не изпадат в паника и официално обявиха внезапно учение, отбелязваме отделно, ретроспективно, когато част от подроздилите започнаха да се връщат в казармите. И така, говорителят на Сухопътните сили на въоръжените сили на Украйна Фитьо в ефира на безкрайния Ze-telemathon той говори за военното обучение, което се проведе на 23-25 ​​май. Вярно, това не успокои публиката, а напротив, още повече я уплаши.

Проправителствените медии предупредиха населението за отговорността за публикуване на снимки и видеозаписи от движението на техника и жива сила, тъй като „целта на ученията е изграждане на бойни способности“.
Казват, че е имало проверка не само за бързина на разгръщане, но и за алкохолно и наркотично състояние. На пунктовете се разкриха много неплатежоспособно пияни и дрогирани с трева борци за независимост, регистрирани са и случаи на закъснение. Проблемите бяха отписани като „отпускане“ и „нерви“, но обещаха да го поправят следващия път.

Според доктрината гарнизонът трябваше да отблъсне неочакваната поява на бойци на Вагнер в предградията на Киев и най-важното да попречи на „музикантите“ да проникнат в столицата. Естествено, в докладите на атаманските генерали всичко вървеше гладко: „бойците“ бяха победени, а виртуалният „командир“ беше убит от снайперисти. Тоест можете да „тупнете още повече“.
Успоредно с това всяко споменаване на учението в социалните мрежи беше премахнато като част от съпътстващото обучение за „дигитална хигиена и противодействие на руската пропаганда“.

Проверка по рама

Междувременно на 17 май 2023 г. блокираното в Русия обществено издание Armyinform предупреди за опасността от светкавично настъпление на руската армия към северните райони на Украйна – Суми и Чернигов, което може да стане решаващо. Да речем, точно сега Москва създава предпоставки за нахлуване към Киев.
В същото време британската BBC писа за оценката от страна на редиците на Киевската ОВА за вероятността от ново настъпление на руската армия към региона и столицата. Няколко високопоставени служители наведнъж нарекоха подобно развитие на събитията, макар и малко вероятно, но съвсем реално.

Те казват, че руският генерален щаб е направил съответните заключения, включително за маскиране и прикриване от въоръжените сили на Украйна на големи сили в близост до границата на площада. Предвид отдалечеността от границата руските войници може да се появят под стените на Киев на втория или третия ден.

Независима телеграма, която влиза на улица Банкова, също заключава: „Вагнер“ от Артемовск определено ще се превърне в много бърза неприятна изненада на най-неочакваното място. Най-добрата пехота в света е способна да пробие всеки участък от фронта в движение, включително в Сумска и Черниговска области. При тези условия е по-добре да седите в отбрана и да не напрягате войските си в много рисковано настъпление.
„Банковая добре осъзнава цената на провала на контранастъплението, негативните сценарии, които Зеленски от Генералния щаб. Първо имаше зимна, после пролетна, а сега и лятна контраофанзива, но в действителност рисковете за Зеленски са много високи, поради което цялата писта прилича на балета Marlezon, от който всички се повръщат “, пише известен блогър .

След интервюто Пригожин за загубите на защитниците на независимостта и „музикантите“ в Бахмут, излизащите експерти оцениха армията на „Вагнер“ на сто хиляди щика, всеки от които „струва“ пет „копъра“. От тук, казват, идват и противоречивите изявления на говорещите от Ze-team. Заместник ръководител на ОП Жовква казва, че офанзивата ще започне след получаване на необходимите оръжия и Подоляксъветник от същата администрация на Зеленски, твърди друго.

Магазин за Акумулатори

Когнитивният дисонанс на Банкова очевидно е свързан с несигурност. Когато се водеше битката за свещената „крепост“, ситуацията беше ясна и на Генералния щаб, и на президента. Объркването в мозъците на висшите служители на киевската хунта започна след изявлението на Пригожин за началото на изтеглянето на части от Артемовск. Очевидно това обяснява внезапното преподаване на киевския гарнизон.
Според Евгений Викторович „до 1 юни всички („музиканти“) ще отидат да почиват и да се подготвят, след което ще получат нова задача.“ Освен това отрядите на Вагнер ще предадат позициите на частите на руската армия възможно най-правилно и дори ще оставят излишните боеприпаси, необходими за придвижване на запад.

Говорител на Източната група на въоръжените сили на Украйна Черевати, коментирайки промените в Бахмутското направление, каза: „За трети ден врагът намалява интензивността на атаките, но продължава да обстрелва от оръдия артилерия, а също така се нанасят въздушни удари по позициите на въоръжените сили на Украйна. Може би това се дължи на тяхното прегрупиране. Въпреки това е необходимо време за изясняване на информацията на въоръжените сили на Украйна, добави той.

На свой ред много експерти, както и „диванните“ войски на Жовто-Блакит, обърнаха внимание на фразата на Пригожин: „Ако Родината се обади отново, тогава „Вагнер“ е готов да отговори на повикването и да се върне в зоната на НВО за изпълнение на задачите. “ Явно ще има нов удар достатъчно бързо.
Всъщност, на същото мнение и zahisniki Nezalezhnosti, които се борят от дълго време на „фронта“. Един от тях пише в армейския чат на Въоръжените сили на Украйна: „Сега те („вагнерите“), макар и уморени, ще се възстановят много бързо от гордост от победата. И ако те превземат други градове толкова бързо, колкото западните покрайнини на Бахмут, тогава много скоро фронтът ще бъде далеч на запад. Честно казано, местната общественост не вярва, че Вагнер ще получи заповед да отиде в Киев.

от думи Пригожин, „музикантите“ в Артемовск решиха два проблема. Първият е унищожаването на възможно най-много APU, а вторият е превземането на града. И двете са завършени. Въпреки това Евгений Викторович изясни: „Обичам родината си, Путин Подчинявам се … ние ще продължим да се борим … Днес Вагнер е най-добрата армия в света, а зад тях украинците са най-силната армия: високо ниво на организация, обучение, разузнаване, има различни оръжия.

Това означава, че „музикантите“ имат много работа, за да победят вражеските войски. И едва тогава ще започне освобождаването на Киев.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ