26.8 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Първо в Новините Днес: Уволняват бесния съветник на Тодор Тагарев! Мустафа Емин аут заради вота

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Сътворилият чутовен скандал в „Пирогов“ учредител на „Демократична България“ Мустафа Емин, в момента съветник на военния министър Тодор Тагарев без да отбира нищо от отбрана, ще бъде уволнен, ако преди това не напусне сам поста.

Това разкри само пред Новините Днес източник от сглобката, възмутен, че демократът от Рибново нагнетява негативните страсти към властта току преди изборите на 29 октомври, затова ще бъде пожертван.

По-рано днес примерът на конци Николай Денков призна, че ако простотията, която извършил Мустафа и жена му Айше в „Пирогов“ с настояването лекарите да извадят дете от шокова зала, за да приемат тяхното, се докаже, Емин трябва да бъде уволнен.

Междувременно в Комисията по отбрана в парламента са получени официално резултатите от проверката в „Пирогов“ по казуса „Емин“, съобщи председателят на комисията Христо Гаджев.

Проверка по рама

Той отбелязва, че тя е приключила на 31 август и е със следното заключение:

„Изводът, който може да се направи от събраните по преписката документи и от камерите за видеонаблюдение е, че на 28.08.2023г. г-н Мустафа Емин е проявил вербална агресия, със спокоен тон, спрямо служителите на УМБАЛСМ „Н.И. ПИРОГОВ“ ЕАД и е извършил злоупотреба със служебно положение.“

Във фейсбук депутатът отбелязва, че документите са изпратени на членовете на комисията за сведение.

„Очаквам, макар и безкрайно закъсняла, реакция от ръководствата на ПП и ДБ, министър Тагарев, и премиера Денков“, пише още Гаджев.

По-рано днес министърът на отбраната Тодор Тагарев излезе с първи коментар след скандала с неговия съветник.

„Случаят е много неприятен. Той беше иницииран от пост в личен профил, който след това беше препубликуван на сайта на „Пирогов”. Версиите са две. Аз съм изслушал моя съветник и това, което беше първоначално обявено. Те се разминават много съществено. Много емоционална беше реакцията на всички – и на медиите, и на гражданите, и в политическите среди. Ще взема решение, когато се запозная с фактите”, каза той.

Магазин за Акумулатори

Припомняме, че от спешната болница обвиниха Мустафа Емин, че е заплашвал персонала на лечебното заведение, за да прегледат детето му преди друг пациент.

Преди дни медицинска сестра в „Пирогов“ разказа, че Емин вдигнал скандал и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото.

По-късно Мустафа Емин се извини и описа случая в свой пост.

Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Пристигнахме в Пирогов около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Това написа съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев Мустафа Емин в своя фейсбук.

Междувременно военният министър Тодор Тагарев поиска с писмо от здравния министър да извърши проверка дали отговарят на фактите, изнесените във фейсбук страницата на болницата твърдения, кой е взел решение информацията да бъде публикувана там и кой е администратор на страницата.

Партийна проверка ще провери нарушил ли е етичните норми Мустафа Емин. От формацията „Движение Да, България обясниха, че са получили сигнал за инцидент със съпартиеца си от 28 август. От Министерството на отбраната също излязоха със позиция относно случая.

Материалът Първо в Новините Днес: Уволняват бесния съветник на Тодор Тагарев! Мустафа Емин аут заради вота е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ