28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Перфектни условия за ВКУСНИ и сочни домати в градината

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Добрата грижа за доматените растения ще ви зарадва с вкусна и богата реколта. Следвайки няколко правила и съвети при отглеждане ще постгинете успех. Ще се справите отлично, дори и да сте начинаещ градинар.

Доматите се чувстват добре, когато е топло, така че ги засадете в края на пролетта и началото на лятото. За преднина в отглеждането засадете млади стартерни растения вместо семена. Изберете слънчево място за вашите домати, което да получава пълно слънце – 6-8 часа слънчева светлина на ден.

Засяване на доматени растения: Насоки за начинаещите градинари

Ще трябва да поставите на колове, перголи или клетки повечето доматени растения, за да ги държите далеч от земята. Дайте на всяко растение достатъчно място за растеж.

Подобрете площта за засаждане, като смесите няколко см висококачествена градинска почва, като отлежала почва, обогатена с компост за универсална употреба, с горния слой на съществуващата почва.

Ако отглеждате домати в контейнери, изберете 60 см саксия за неопределен сорт или 45 см саксия за детерминантен сорт. Не забравяйте да напълните контейнерите с първокласна смес за саксии, за да имате успех.

Проверка по рама

Правилно поливане на ДОМАТИ, за да дават добра реколта

Погрижете се за почвата, като тя трябва да има pH от 6,2 до 6,8 и не забравяйте, че доматите се нуждаят от постоянно снабдяване с основни и второстепенни хранителни вещества. За да осигурите необходимите хранителни вещества, смесете тор с непрекъснато освобождаване с калций в почвата, докато подготвяте дупките за засаждане.

За да предпазите плодовете от гниене към края на цъфтежа, подхранвайте и през вегетационния период. Смесете 8-10 см компост, който ще задържи влагата в почвата и покрийте с мулч, за да сведете плевелите до минимум. Слама и нарязани листа правят страхотни мулчове за домати.

За да отгледате наистина силно доматено растение, добрите градинари съветват да заровите две трети от стъблото при засаждане. Така растението ще бъде по-силно и ще може по-добре да намира вода при суша. Поливайте добре след засаждане.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ