15.7 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Почиствайте четките си за зъби ТАКА, за да ги предпазите от микроби

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всички ние използваме четка за зъби, за да поддържаме здравето на устната си кухина! След старателно миене на зъбите устата ви се освобождава от микроби, но четката за зъби вече съдържа всички микроби и остатъци от устата ви. Освен това повечето хора държат четките си за зъби в банята, където микробите могат да се задържат във въздуха. Различни проучвания показват, че простото изплакване на четката за зъби само с вода не е достатъчно, за да се отървете от микроорганизмите по нея. Тези бактерии могат да се развият дори по дръжката и косъмчетата на четката за зъби и да причинят множество орални инфекции като грип или други здравословни усложнения. Задълбоченото почистване на четките за зъби намалява риска от проблеми в устната кухина. Тук ви предлагаме няколко съвета за ефективно почистване на четката за зъби без усилие.
Измийте четката си за зъби с гореща вода

Най-лесният начин да дезинфекцирате четката си за зъби е като я прекарате през гореща вода преди и след употреба. Това ще помогне за ефективното отстраняване на пастата за зъби и хранителните частици, като същевременно ще направи косъмчетата меки. Можете да използвате пръстите си, за да почистите внимателно всеки косъм.
На колко време се сменя четката за зъби – не преминавайте този срок!

Дръжте я в антибактериална вода за уста
Потапянето на четката за зъби в антибактериална вода за уста е още един ефективен начин да се отървете от бактериите и другите замърсявания, които се намират в косъмчетата. Оставете четката за зъби да се накисне във водата за уста за около 2 минути след приключване на миенето. Това може да накара четката ви за зъби да се разпадне по-бързо, тъй като тези води за уста притежават твърди съставки, които ще помогнат за разграждането на косъмчетата. 

Проверка по рама

Използвайте препарат за почистване на протези
Разтворът за почистване на протези е формулиран с антимикробни съставки и може лесно да стерилизира четката ви за зъби. Той елиминира бактериите и плаката, които се развиват в устата ви и се прехвърлят върху четката за зъби. Вземете чаша вода и разтопете половин таблетка в нея. Сега оставете четката за зъби в този разтвор за 90 секунди, за да я хигиенизирате допълнително.

Вероятно не сменяте четката си за зъби достатъчно често

Оставете четката си за зъби да изсъхне на въздух
Влажната среда е благоприятна среда за развитието на бактерии. Според различни проучвания четките за зъби, които се съхраняват в затворени съдове или такива с капаци, съдържат огромно количество бактерии в сравнение с тези, които са оставени на открито. След като приключите с миенето на зъбите, не забравяйте да изтръскате излишната вода. Прекарайте пръстите си през косъмчетата, за да се отървете от водата.

Простото измиване на четката за зъби със студена вода от чешмата не е достатъчно, за да се отървете от бактериите. Не забравяйте да следвате гореспоменатите съвети, за да почистите добре четката си за зъби и да поддържате зъбите и устната си кухина здрави. 

Магазин за Акумулатори

Вижте всички последни новини от Actualno.com
Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Прости лайфхакове за пране на тъмни дънки без гънки и петна

Не го правете отново: Пет грешки при прането, които съсипват дрехите и вашата пералня
Хитри трикове, с които банята ще ухае страхотно

10 неща, които трябва незабавно да изхвърлите от дома си

Бабин трик за махане на мазните петна от пода без химия

Хитрите домакини почистят балкона си по този начин

Как да перете цветните дрехи правилно: Хитринките на добрите домакини

Прашен вентилатор на тавана? Пролетно почистване за 30 секунди само с калъфка за възглавница

Почистване на зверски загоряла тенджера от неръждаема стомана

5 неща в къщата, които трябва да се изхвърлят всяка седмица

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ