3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Препоръки при гастрит и язва

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Гастрит и язви се лекуват, като се приготвят топчета от пчелен восък и медицинска дъвка (от аптеката), в съотношение 2:1. Топчетата са с големина на царевично зърно. Сутрин на гладно се гълта по едно зърно, като всеки следващ ден дозата се увеличава – на 6-ия ден се стига до 6 топчета. От 7-ия ден топчетата се намаляват с едно, докато се стигне до 11-ия ден.
Болката се успокоява, но е необходимо да се пази диета. Алкохолът е забранен по време на лечението.

• В буркан с 500 г зехтин се слагат и 150 г изсушен цвят от жълт кантарион и 150 г маслини. Стоят 30 дни на слънце и се прецежда сместа. Взема се по една супена лъжица, 30 минути преди ядене.

При гастрит с повишена киселинност на стомашния сок
Смесват се по 10 стръка от бял равнец и 40 г от обикновен пелин. Заливат се с 500 г вряла вода. Кисне 15 минути и се прецежда. Взема се по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден, преди ядене.

При гастроентерит
Предлагаме ви следната народна рецепта: смесват се равни количества наситнени корени от горска ягода и кори от върба. Три супени лъжици смес се заливат с 500 г вода, ври 10 мин., кисне 1 час и се прецежда. Приемат се по две трети чаша топла запарка, 3-4 пъти дневно, преди ядене.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ