-1.3 C
София
понеделник, декември 4, 2023

Препоръки при възпаление на мускулите

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Миозитът е възпаление на скелетните мускули. Може да се развие като усложнение на различни заболявания – грип или други инфекции. Често се причинява от травми или прекомерно напрягане при непривична физическа активност. При миозит се появяват изтощителни болки в мускулите на ръцете и краката, както и в тялото, които се
Народната медицина помага на такива пациенти със собствени средства.

1. Кашичка от настъргана черна ряпа се прилага към болезнените части на тялото в продължение на 20-30 минути.
2. Прясно приготвеният сок от ряпа (може да го разредите с вода или с растително масло в съотношение 2:1) се втрива веднъж на ден в болезнените области на тялото.

3. Смесете три супени лъжици прясно изцеден сок от черна ряпа с 2 супени лъжици натурален мед и 1 супена лъжица ракия или спирт. Нанасяйте от сместа по хода на нервите, в болезнената област. Покрийте мястото отгоре с топъл вълнен шал.
4. Настържете на ситно ренде черна ряпа, сложете в торбичка от марля, леко затоплете и поставете на болното място, отгоре покрийте с найлон и вържете с топла кърпа.

Проверка по рама

5. При мускулна болка в един флакон с оцетна есенция разтворете 2 бръснарски ножчета (около 10 дни). След това добавете 2 пресни пилешки яйца и оставете да престои още 10 дни. В същия разтвор добавете 200 г масло, разбъркайте добре и оставете да престои 10 дни. Полученият мехлем се втрива във възпалените места и се масажира.
6. Тинктура от брезови пъпки: приготвя се от 85-90% алкохол или спирт в съотношение билки към алкохол – 1:5. Прилага се външно за мазане и компреси при миозит.

7. Пресни брезови листа се попарват във вряла вода и се правят компреси. Покрийте възпалените места с дебел слой от пресни брезови листа, сложете отгоре найлон и топъл вълнен плат. Листата се държат 1-2 часа, като се сменят 2-3 пъти на ден.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ