13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Президентът на Азербайджан Алиев пристигна в Москва за тристранна среща с Путин и Пашинян

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев, по покана на президента на Руската федерация Владимир Путин, пристигна на 25 май в Москва на работно посещение.

На международното летище Внуково-2 държавният глава беше посрещнат от руския заместник-министър на външните работи Михаил Галузин и други официални лица“, съобщиха от пресслужбата на азербайджанския лидер.

По време на посещението президентът Алиев ще се срещне с премиера на Армения Никол Пашинян с посредничеството на руския президент Владимир Путин.

Предвидена е и двустранна среща между Алиев и Путин. Очаква се президентът на Азербайджан да участва като гост в срещата на Евразийския икономически съюз.

Ден по-рано в Москва пристигна арменският премиер Никол Пашинян. Той не изключи възможността за подписване на документ с Азербайджан за откриване на регионални съобщения. Той нарече мирното споразумение малко вероятно. Такъв документ може да бъде сключен в Кишинев на 1 юни, отбеляза арменският лидер.

Проверка по рама

По-рано, на 14 май, се проведоха преговори между ръководителите на Армения, Азербайджан и ръководителя на Европейския съвет в Брюксел. Страните обсъдиха проблемите на деблокирането на транспортните и икономическите комуникации в региона, работата по делимитацията и сигурността на границите между Армения и Азербайджан и други хуманитарни въпроси.

На 1 юни е предвидена петстранна среща в Кишинев с участието на президента на Франция, канцлера на Германия и ръководителя на Европейския съвет.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ