28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Придружаващо засаждане: НАЙ-БОГАТАТА реколта от репички, която сте имали

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Репичките са предпочитани от много градинари, защото не само са полезни, но и дават реколта много бързо – за три до четири седмици през пролетта. По-късните сортове осигуряват корени за шест до осем седмици.

Много култури са отлични за саждане близо до репичките и растат много добре с тях. Чрез придрожаващо засаждане може да се увеличи максимално използването на градинската леха, като същевременно се използват уникалните репелентни свойства на репичката.

Защо НЕ трябва да поливате градината на обяд при силно слънце?

Растения, които растат добре с репички

Всяко растение има какво да предложи на другото, така че опитайте този метод при засяване на репичките. Трябва да се вземе предвид пространството, размерът, условията на отглеждане и нуждите от хранителни вещества, за да направите най-добрия избор на растения.

Грахът и листните салати се започват рано напролет, веднага щом почвата стане годна за работа. Това е и времето за засяване на семена от репички. По-бавният растеж на граха и марулята позволява на репичките да се развиват без сериозно прекъсване, като времето за прибиране на реколтата е доста преди другите два зеленчука.

Растения, които няма да бъдат готови след много месеци, като домати и чушки, също могат да бъдат засадени заедно с по-ранната реколта от репички.

Проверка по рама

Репичките също ще помогнат за отблъскването на бръмбарите по краставиците, което означава, че краставиците, с техните изисквания за дълъг вегетационен период, също са добри растения-компаньони за репичките.

Засейте ТЕЗИ растения до доматите за страхотна реколта

Растенията, които имат силен аромат, като билки, настурция и видове от семейството на алиума (като лук) също е добре да бъдат засадени край репичките.

Фасулът и сладкият грах, които се издигат високо над градината на колове, спомагат за фиксирането на азота в почвата и повишават производството, като същевременно отделят сок от почвата за други храни с високо съдържание на азот като марули.

Репичките могат да привлекат бръмбари от бълхи, които ще повредят листата на зелето, така че бъдете внимателни с това растение. Исопът също не е съвместим с репичките.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ