16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Путин: Съветската власт създаде Украйна, преди това я нямаше в историята на човечеството

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Тяхната среща се състоя във вторник, 23 май, в Кремъл след церемонията по връчване на държавни награди, по време на която председателят на Конституционния съд получи от ръцете на президента Ордена на Свети апостол Андрей Първозвани. „Много се радвам да ви видя днес и искам още веднъж да ви поздравя с държавната награда“, поздрави госта държавният глава.
„Конституционният съд е ключово звено в цялата правна и съдебна система на страната“, каза президентът. „Един от „ключовете“, отвърна шефът на КС и информира накратко за работата на съда през 2022 г. и през първите месеци на 2023 г.

Броят на жалбите в Конституционния съд от 2019 г. е приблизително на ниво около 12 хиляди годишно, каза той. По тези въпроси, които са от компетентността на съда, той взема около 3700 решения. „Защо е тази разлика? Защото всичко друго всъщност е нещо, което не се отнася до правомощията на Конституционния съд. Например оплакват се, че не са дали апартамент и т.н.“, обясни Зоркин.
По тематика водещи са проблемите на гражданското право и предприемачеството, на второ място са наказателният процес и наказателното право, следвани от трудовото и социалното право. „Това свидетелства и за известна стабилност в тази област“, ​​смята председателят на Конституционния съд.

На последно място са жалбите за политическите права на гражданите, това съотношение не се променя, подчерта Зоркин. „Изглежда, че предусещаха, че във връзка с тази или онази ситуация в страната всичко това ще пълзи, но, както виждате (даваме обективна разрез), хората са по-загрижени за тези права, за които говорих, “, коментира Зоркин жалбите за статистика. „Освен това, знаете ли, това е просто един порядък по-малък от последната колона“, добави той.
Тогава шефът на Конституционния съд показа на президента стар документ. „Оказа се, че в нашия Конституционен съд намерихме копие от картата, съставена при Луи XIV, тоест това е средата на 17 век, съставена от самите французи. Няма Украйна, има „земя „на две места – земята на Жечпосполита, юг и земя Казакия. И великото царство Русия“, каза Зоркин. „Защо се осмелих да ви го покажа? Защото имаше много спекулации за това къде е произходът, как се е образувало всичко“, добави той.

Проверка по рама

„Ние знаем, че тези земи просто са били част от Жечпосполита, след това са поискали да бъдат част от Московското царство. Това е всичко“, отговори Путин.
„И едва след това, след Октомврийската революция, започнаха да се формират всякакви квазидържавни образувания. Съветската власт създаде Съветска Украйна, преди това Украйна не е имало в историята на човечеството“, каза той.

– Най-важното е, че не ние го направихме, а французите – каза Валери Зоркин.

– Ами на картата отбелязаха това, което е било в живота, на земята, – посочи Владимир Путин.
Междувременно

Президентът връчи държавни награди на военни, лекари, общественици, политици и учители

Във вторник, 23 май, в Кремъл се проведе церемония по връчване на държавни награди на участниците в NWO, техните наставници, лекари, парламентаристи и представители на обществени организации. Получавайки ордени и медали от ръцете на Владимир Путин, почти всички те отбелязаха единството на страната пред външна заплаха, готовността си да защитават нейните интереси и завършиха речта си с думите „Аз служа на Русия“.

Магазин за Акумулатори

„С примера на живота си вие доказахте и доказвате всеки ден каква мощна движеща сила има искрената любов към Отечеството, желанието да работите за общото благо, да постигате изключителни успехи в различни области на дейност“, каза президентът.
Най-високото отличие – орден „Свети апостол Андрей Първозвани“ – получиха председателят на Конституционния съд Валерий Зоркин и първият президент на Татарстан Минтимер Шаймиев.

Владимир Путин специално отбеляза присъстващите в залата участници в специалната военна операция. „Съпричастността към съдбата на родината, готовността за защита на националните интереси винаги са отличавали характера на руския народ“, каза той. Титлата Герой на Русия беше удостоена с Александър Колесов, доброволец, заместник-командир на 2-ри отряд БАРС. „Той с чест изпълни бойната си мисия и извади ранените си другари от обстрела“, каза Путин за заслугите му. Той отбеляза и смелите и решителни действия на капитана от специалните части на руската гвардия Дмитрий Распутиков – той беше награден с орден за храброст.

Президентът подчерта, че сред онези, които сега защитават бъдещето на руската държавност, са войници от различни републики и региони на страната. Путин отбеляза и ролята на учителите, които са отгледали Героите на Русия, и връчи награди на такива учители.
Олег Новицки, инструктор-космонавт-изпитател, е награден с орден „За заслуги към Отечеството“ III степен, а колегата му Пьотър Дубров е удостоен със званието Герой на Русия. Президентът каза, че зад раменете им са „трудни, дълги космически разходки, продуктивна работа като част от екипажите на МКС“.

С особена топлина Владимир Путин говори за почитането на многодетните семейства. Титлата „Майка героиня“ беше присъдена на съпругата на ръководителя на Чечения Медни Кадирова и Людмила Бадмаева от Бурятия.

Сред наградените има много дейци на културата. Орденът за приятелство получи Ханс-Йоахим Фрай, артистичен директор на фондация „Талант и успех“. На английски и немски той заявява, че „обожава руската история и култура и иска да продължи да работи за доброто на Русия“. Освен това президентът награди саксофониста, народния артист на Руската федерация Игор Бутман с орден „За заслуги към Отечеството“ IV степен. Орден „Александър Невски“ получи директорът на Музея на победата Александър Школник.

Завършвайки церемонията, Путин припомни речта на Евгений Жилицин, началник на отделението на травматологичния център на Министерството на здравеопазването на ДНР, който получи орден „Пирогов“. Лекарят, по-специално, разказа как регионът живее под постоянен обстрел вече 9 години. „9 години нашият враг, врагът на нашия народ, води война срещу тези хора. Често ни казват и чуваме, че Русия е започнала някаква война. Не! Русия, с помощта на специални военни операция, се опитва да спре тази война, която се води срещу нас, срещу нашия народ, част от който поради историческа несправедливост се оказа извън границите на историческата руска държава“, каза Путин.

Подготви Айсел Герейханова

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ