16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Лекар: Този алкохол вдига двойно холестерола, спрете го още днес

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Холестеролът е вещество, което е необходимо за функционирането на нашия организъм, но прекомерното му наличие може да предизвика сериозни здравословни проблеми. Едно от такива вещества, което може да повиши холестерола в кръвта ни двойно, е алкохолът.
Много хора се заблуждават, че консумацията на умерено количество алкохол е безвредна. Въпреки това, излишният прием на алкохол може да доведе до повишаване на нивата на лошия холестерол (LDL) и триглицеридите в кръвта ни. Това увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и други сериозни проблеми със здравето.

Лекарите препоръчват спирането на консумацията на алкохол, особено ако имате висок холестерол или други фактори за риска от сърдечно-съдови заболявания. По-специално, има един вид алкохол, който е особено вреден за нивата на холестерола в кръвта ни – уиски.
Български лекар каза най-добрия метод да се предпазим от инфакрт

Уискито съдържа високи нива на етилов алкохол, който може да допринесе за натрупването на лошия холестерол в организма. Консумацията на уиски на редовна основа може да увеличи риска от образуване на плаки в кръвоносните съдове и затлъстяване на черния дроб.
Ако вече имате проблеми с висок холестерол или сърдечно-съдови заболявания, е особено важно да избягвате уискито и други алкохолни напитки. Консултирането с лекар или специалист по хранене може да ви помогне да определите най-подходящата диета и начин на живот, за да поддържате здравето си в оптимално състояние.

Проверка по рама

Запомнете, че прекомерният прием на алкохол може да повиши холестерола и да доведе до сериозни здравословни проблеми. Затова, ако искате да запазите здравето си и да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания, е важно да спрете консумацията на уискито и да се консултирате със специалист по здраве и хранене.
Вземете решение за здравето си още днес и предприемете необходимите стъпки за подобряване на вашето състояние. Вашето сърце ще ви благодари!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:
Лекар: Тези 4 симптома издават, че прекалявате със солта

Това са най-полезните напитки за бъбреците

Магазин за Акумулатори

Безплатни консултации със специалист-чернодробни и бъбречни трансплантации в София
Лекар разкри какво се случва с тялото 1 седмица и 1 година след спирането на алкохола

Учени: Пийте поне по 5 чаши вода на ден и вижте какво ще се случи със сърцето ви

Изтръпва ви дясната ръка – лекар разкри какви заболявания издава това
Учени: Всеки диабетик трябва да пие всяка сутрин по 1 чаша от това

Лекар разкри какво ще се случи с бъбреците ни, ако прекалим с бирата

Лекар: Това е най-полезният плод за сърцето

Яжте този плод след вечеря и ще отслабнете бързо

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ