20.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Путин: Украйна не е имало в историята на човечеството преди съветския режим

ПРОЧЕТИ СЪЩО

По време на срещата, която се проведе в Кремъл, Валерий Зоркин говори за работата на Конституционния съд и жалбите, които постъпват в него. По думите на председателя на съда най-много жалби касаят икономическите права на гражданите, на последно място са жалбите за нарушаване на политически права.
После показа на президента старинен документ. „Оказа се, че ние в ЦК намерихме копие от картата, съставена при Луи XIV, тоест средата на 17 век, от французите. Там няма Украйна, има „земя“ в две места – земята на Жечпосполита, южната и земята на казаците. И великото кралство Руско“, каза Зоркин. „Защо поех риска да ви го покажа, защото имаше много спекулации за това къде е произходът, как се е образувало всичко“, добави той.

„Знаем, че тези земи са били част от Жечпосполита, след това са поискали да бъдат част от Московското царство. Това е всичко“, отговори Путин. „И едва след това, след Октомврийската революция, започнаха да се формират всякакви квазидържавни образувания. Съветската власт създаде Съветска Украйна, преди това Украйна не е имало в историята на човечеството“, каза той.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ