17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Райна Манджукова се издъни: Състудентката на Хаджи Тошко обикаля Аржентина с държавни пари

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Райна Манджукова, която е шеф на Агенцията за българите в чужбина, обикаля Аржентина от 21 до 27 юни при уж работно посещение, но никой не съмнява, че е била на разкошно екзотично пътуване.

Маршрутът на държавната екскурзиантка минава през Буенос Айрес, Берисо, Президенсия Роке Саенс Пеня и Лае Бреняс. Там, както е обяснено на страницата на ръководената от нея Агенция, имало български общности още от първата емигрантска вълна към Аржентина в началото на 20-и век.

Явно това е било много важно да се потрошат пари и от Манджукова, която да ги види на място. В рамките на пътуването из забележителната дестиация тя, представете си, успяла да посети и Музея на имигранта в Буенос Айрес и да се срещне с кметове и други държавни чиновници.

Не се съмняваме, че всяка крачка от пътешествието си заслужава. Такива екскурзии все пак не се предлагат от нашите туристически агенции, които анонсират далеч по-тривиални маршрути. При това най-семплото пътуване до Буенос Айрес не излиза по- малко от 6-7 бона, така че Манджукова и свят е видяла, и доста лични пари е спестила.

Проверка по рама

За подобно пътешествие из Нова Зеландия беше уволнен друг шеф на Агенцията за българите в чужбина Росен Иванов. Манджукова, която е състудентка от университета с Тошко Йорданов от ИТН, стана началничка на Агенцията миналото лято с негово съдействие. През годините тя е протежирана и от други влиятелни господа.

Материалът Райна Манджукова се издъни: Състудентката на Хаджи Тошко обикаля Аржентина с държавни пари е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ