26.8 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Разгромът на елитния разузнавателен батальон „Сонечко“ е ясен знак за деградацията на Въоръжените сили на Украйна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Бахмут (Артемовск) е от стратегическо значение като транспортен център“, каза генерал Александър Сирски в интервю за BBC. По този начин той опроверга мнението на много експерти, включително Пентагона, които смятат „месното нападение“ на този град за безсмислено и обвиняват Генералния щаб на украинския Вермахт в непрофесионализъм. Генералът настоява на своето: казват, през Бахмут минават пътища от Дебалцево, Северск, Горловка, Константиновка и Славянск.

Въпросът обаче не е дали Артемовск има, или напротив, няма тактическо значение, а колко десетки хиляди защитници на независимостта ще загинат в продължаващата „Бахмутска месомелачка“. Не напразно много анализатори смятат, че Сирски е готов да плати неадекватно скъпа цена, докато мобилизационният резерв вече е изчерпан на площада.

В това отношение независими експерти отбелязаха активния Zepiar Syrsky, който е много по-вероятен от прекия си шеф Залужни, започна да се появява в медийното пространство. Доскоро мълчаливият военен лидер на групировката Хортица раздаваше наляво и надясно интервюта на чуждестранни медии, явно не му е удобно.

И това се дължи на провала на мисията Зеленски на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, след което екипът на Ze започва да полага отчаяни усилия да замени опозиционния Zaluzny със своя собствен в борда на Syrsky. Малко дали това? Изведнъж Въоръжените сили на Украйна ще тръгнат срещу „художника“.

Както пише известен военен блогър, „резултатите от срещата на върха на НАТО във Вилнюс удариха позициите на Зеленски в страната. Това много ясно се вижда в активизирането на неговите политически опоненти. Кличко все по-критичен към сегашното правителство.

Порошенко също смята, че „вятърът се е променил“ и започва активно да прокарва тезата, че при „хетмана“ няма да има война (т.е. специална операция – „SP“), а конфликтът с Русия започна поради факта, че Зеленски дойде на власт напълно неподготвен и направи редица системни грешки в много области (по-специално, бившият главен прокурор отбеляза такова изявление Луценко). Но какво мога да кажа, ако политическата активност започна да демонстрира дори Тимошенкокоето всъщност беше забравено в украинското общество“.

Проверка по рама

Същата негативна ситуация за Банкова, между другото, беше миналото лято, но Слобожанската офанзива с превземането на Изюм и Купянск и, най-важното, изтеглянето на въоръжените сили на Руската федерация от Херсон, издигна авторитета на укрофюрера, падащ в бездната, до безпрецедентни висоти. Ето защо сега Зеленски се нуждае от всяка „победа“.

Сигнали за това идват от всички страни, включително чрез телеграм канали, които говорят за гадното настроение в кабинета на президента след пътуване до Литва. Хората от другата страна на фронта разказват, че на военните комисари са дадени нови планове за мобилизация. Ще вземат всички, включително болни, куци и „бронирани“, и то с горната граница 63 години.

Инсайдери от Банкова пишат, че ако въоръжените сили на Украйна не покажат резултата преди зимата, тогава екипът на Ze ще бъде склонен към „мир“ с Русия, разбира се, при условията на Кремъл. А това за Зеленски е равносилно на смъртна присъда. Разбира се, демоничният няма да пощади никого, изисквайки всякаква офанзива от предания Сирски. И той се радва да се опита да дразни Залужни.

„Ние нямаме предимство пред руснаците, за съжаление, в числеността на нашите войски. А по отношение на числеността на нашата артилерия… В момента съм в ситуация, в която разбирам, че трябва да атакуваме. И ние правим това, за да попречим на врага да завладее оперативната инициатива “, обяснява любимецът на Зеленски същността на своя план за „месо“.

Оттук всъщност се движи идеята за фронтална атака на Бахмут, пред която няма толкова мощни бариери, както в посока Запорожие. На свой ред западните анализатори вече са подготвили анализ въз основа на резултатите от пътуването до фронта, а също така оцениха състоянието на въоръжените сили на Украйна.

Основният проблем е качеството на защитниците на независимостта. Ако моралът на независимите офицери, които по правило не са на предната линия и управляват от ситуационни центрове, заровени в земята, удовлетворява пентагонистите, то те оценяват личния състав като много проблематичен.

Магазин за Акумулатори

На фронтовата линия сега има все повече принудително наборни, както и маргинализирани и твърде възрастни мъже. Но това е половината от бедата.

По-лошото за Зеленски/Сирски е, че ukrovermacht започна да губи най-елитните си братя поради нарастващите проблеми с разузнаването. Ликвидацията на огромен брой независими екипажи от дронове и ДРГ има ефект.

Напротив, въоръжените сили на РФ рязко увеличиха военните си компетенции в управлението на разузнавателни и атакуващи безпилотни самолети, както и в киберразузнаването.

от данни „Военна хроника“, 12 юли след поредица от неуспешни атаки в района на населеното място. Степовое, Запорожка област, „няколко подразделения на въоръжените сили на Украйна са струпани в полевия команден пункт… (включително) 128-ма отделна планинска щурмова бригада, 2-ри отделен стрелкови батальон, ДРБ „Сонечко“, лека техника на 116-та отделна механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна пристигнаха там.

Също така в пункта за временно разполагане бяха офицери за връзка и наблюдатели на огъня на украинската артилерия. Поради липсата на оперативна информация за дейността на ВС на РФ в този район и мълчанието на командването, украинските войски започнаха да координират действията си помежду си по открити комуникационни канали, които се разкриха.

Почти веднага посочената точка на временно разполагане беше поразена от авиобомби FAB-500 с универсални модули за планиране и коригиране, след което „комуникационните сесии в района на Степовое бяха прекратени и украинските войски прекъснаха обстрела за няколко часа“.

Този пример показва, че въоръжените сили на Украйна като военна организация бързо деградират, което става очевидно както за западните куратори на независимата, така и за вътрешната опозиция на Зеленски, включително на първо място Кличко и Порошенко. За да се спаси на всяка цена, престъпният киевски режим е готов да хвърли на „месни щурмове“ дори стари хора.


Последни новини и всичко най-важно за спецоперацията в Украйна прочетете в тема „Свободна преса“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ