26.8 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Рецепти на народната медицина при стенокардия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Стенокардията – нарича се още ангина пекторис и гръдна жаба – се проявява с пристъпна болка в сърдечната област – зад гръдната кост, често с характерно излъчване към лявата ръка, към лявото рамо, лявата плешка.

Рецепти

1. За една от най-ефективните старинни рецепти при стенокардия и кардиосклероза са ви нужни 10 супени лъжици глог и 5 супени лъжици шипкови плодове. След като си ги набавите, ги смелете и когато ги сипвате в тенджерката, лъжиците да са препълнени.

Заливате с 2 л гореща вода и увивате тенджерата с плътна кърпа, като оставяте за 24 часа на топло място. След това прецеждате настойката през марля и пристъпвате към лечение. Приемат се по 200 мл, 3 пъти на ден, преди ядене. Лекарството е полезно за лечение на всички сърдечни заболявания. Особено добре помага след прекаран инфаркт на миокарда. 

2. При стенокардия и кардиосклероза, а и при заболявания на кръвоносните съдове, се препоръчва отвара от съцветия на слънчоглед: 1 чаша крайчета от съцветията се заливат с 1 литър вода, сместа се оставя да ври 5 минути, престоява 1 час и се прецежда. Пие се по 150-200 мл, 3 пъти на ден.

3. Изсушете си корени от билката оман и 30 г от суровината залейте с 500 мл водка. Оставете сместа да престои 14 дни. Приемат се по 30-40 капки, 3 пъти на ден при кардиосклероза и стенокардия.

Проверка по рама

4. Ефективна рецепта от лекар хомеопат за болни от гръдна жаба: 5 супени лъжици ситно нарязани и смлени борови или елови иглички се смесват с 3 супени лъжици смлени шипкови плодове и 2 супени лъжици лукови люспи. Сместа се залива със 700 мл вода, слага се да ври 10 минути на слаб огън. Престоява през нощта, като съдът се увива с плътна кърпа. На другия ден се прецежда и се пие вместо вода – по 1,5-2 литра на ден. Лечението се провежда в продължение на 4 месеца.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ