7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Rocket-geranium Armageddon Sharia: „Влизат в Украйна от Беларус и Белгородска област“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

При следващата излизаща скорост Зеленски за първи път постави посоката Avdeevskoye на първо място, а Bakhmutskoye / Artemovskoe – на второ място в списъка на горещите точки на хилядокилометровия фронт. Независими експерти не коментираха, но красноречиво написаха в Туитър: „Който не е глупак, той ще разбере“.
По-нататък лидерът на Ненка изброи Угледар, Маринка, Белогоровка и забрави да каже за битките край Гуляйполе, въпреки димящите „изоставени машини“ (танкове и бойни машини на пехотата на Въоръжените сили на Украйна), които само мързеливият Жовто- Blakit „патриот“ не говори за, настоявайки за спешната им евакуация. Бившият комик от „Квартал 95“ също премълча за Купянск, въпреки че администраторът на 105-та бригада на Въоръжените сили на Украйна каза, че неговите бригади са се преместили над Синковка на десния бряг на Оскол.

Купянское направление
В околностите на Купянск окупационните власти набързо продадоха цялата гора, дори тази, която принадлежи към резерватите. Според местните жители се извършва варварска сеч и превоз на объл дървен материал за Полша. Защитниците на Независимостта сякаш разбират, че не могат да се върнат тук. Ограбват всичко, дори природата.

Вярно, силно им пречи руската артилерия. Според телеграм канала „Наш Купянск“, „много лети до складовете за горива и смазочни материали, B / C. Навсякъде е много светло и шумно. Но пролетната офанзива на въоръжените сили на Украйна ще бъде във всеки случай, не напразно бащите на Наркоманович наливат толкова много пари. Те искат резултати.“
От интересното: опитни воини, според слуховете, са се развили и са купили разрешение за себе си да напуснат десния бряг на Оскол. Вместо това те изпратиха „мобици“ на линията Хатнее-Олховатка и Петропавловка-Синковка, на които нацистите вече пожелаха „царството небесно“.

Проверка по рама

Бахмутска посока
Известна военна общественост в Ненко неочаквано на картата си боядиса в червен (руски) цвят градинските асоциации Чернобилец и Мичуринец, които са в непосредствена близост до улица Корсунски и чак до южния изход от Бахмут. Това не означава много за повечето, но изглежда, че районът Самолет (наречен на стелата МиГ-17, която нацистите успяха да унищожат) се контролира от Вагнер. Това означава, че служителите на AFU вече няма да могат да преминават по магистралата към Константиновка, всичко, което остава, е мръсен дубльор, разбит в боклука през Хромово.

Междувременно „музикантите“ публикуваха повторно видеото на врага и му предоставиха обяснение: „Кадрите показват огромно количество унищожени автомобили и бронирани машини, на които нацистите се опитаха да избягат от Бахмут. Още едно потвърждение, че всички пътища извън града са под наш огневи контрол.

Изглежда, че трябва да се завием тук, но Ze-ботовете драскат: „Ние не се отдалечаваме от крепостта и след 2-3 седмици също не напускаме, но влизаме.“ Ясно е, че „влизат“ не диванни войски, а пак „мобилни“, които се грабват по улиците на Одеса, Киев, Лвов и се пращат с белезници на „предницата“, за да се запишат в „ 200-та” и уж печелят време за пролетната контраофанзива.
Донецка посока

Слуховете, че нашите хора са напуснали Красногоровка, не се потвърдиха, въпреки че UkroSMI дори писа за това. Но стана известно за нови кервани с боеприпаси и храна, които ден и нощ отиват в Авдиевка. Означава, че Залужни/Сърски позволяват обкръжаването на войските си, но няма да се оттеглят от „примката“.

Магазин за Акумулатори

Между другото, Зеленски, говорейки за донецкото направление, отделно се спря на боевете в района на Водяни и Северни, като ги нарече „крепост“, тоест „крепост“. От чатовете можете да разберете, че въоръжените сили на Украйна са претърпели големи загуби тук и са назначени на ротация и силен недокомплект.
Доброволец от Москва, водещ на телеграм канала „Миша в Донбас“, каза за „Новости с поля“: „През нощта копърът контраатакува нашите позиции в „горския пояс“ на Водяни. Силите от 50 бойци напуснаха окопите си във верига. Веднага са разкрити. Наблизо лежаха 6 ракети от изстреляния от нас „Град“: 7 – 200 наведнъж. Последва бойна стрелба с нашите момчета, които държаха отбраната заедно с 1-ва славянска бригада. След поредица от успешни артилерийски удари броят им от 200 нараства до 15-20 души. Оцелелите се разделят на 3 малки групи и се оттеглят.

Отделно пояснява, че „горски пояс“ е в кавички, т.к. „Дърветата вече не растат там и птиците не пеят“ и носи резултат: „При [врага] 15-20 – „две стотни“, не се знае колко „три стотни“. Всички сме живи и здрави.“

южен фронт
По някаква причина Зеленски премълча какво се случва в региона на Азовско море във видеообръщението си след излизането на залога, въпреки че вероятно има какво да се говори тук. Да, ако говорим за района на Херсон, тогава тук е наистина тихо по стандартите на NWO. Според Rosvoinkors, „взаимният обстрел продължава по цялата линия на съприкосновение: руските войски нанесоха огневи щети на идентифицираните вражески позиции в Херсон, Казацки и Качкаровка.

От своя страна врагът обстреля левия бряг на Херсонска област: пострадаха обекти на гражданската инфраструктура в Нова Каховка, Алешки и Таврийск.

Но в Черно море се появи нов американски дрон Global Hawk, между другото, най-големият в света. Дължината му е 13,5 метра, размахът на крилата е 35 метра, а теглото при излитане доближава 15 тона, или повече от три пъти по-тежко от падналото след среща с нашия изтребител MQ-9.

Ukro-pravdoruby отбеляза, че Global Hawk не е посмял да се приближи до Крим на разстояние по-малко от 150 км, докато неговият предшественик е летял много по-близо до полуострова. Оказва се, че САЩ сякаш са демонстрирали на Руската федерация решимостта си да летят където искат, но са го направили изключително страхливо.

Ракета-мушкато Армагедон

Междувременно независим блогър Шарий съобщи за най-мощната ракетна и геранна атака срещу военната и енергийната инфраструктура на Ненко: „Летят от Чернигов, летят отвсякъде, по-лесно е да пишат, където не летят … Идват от Беларус и от Русия Федерация от Белгород … Армагедон, накратко. Според това излизане десетки цели са поразени и буквално всичко гори.

Както пишат нашите военни кореспонденти, „знаейки любовта на Шарий към преувеличенията, ние все още смятаме това за фантазия“. Както се казва, чакаме повече информация.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ