13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

Рокада в Narod.bg: Копринки и Сиели бутат Георги Тахов за министър на земеделието, палавият Борис Михайлов яхва ДФЗ

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Изненадващите рокади в служебното правителство на Димитър Главчев се оказаха подплатени със сериозна бизнес логика „от сенките”. Източник на Narod.bg от „Дондуков” №2 разкри ексклузивно, че до вчера работещият министър на земеделието Кирил Вътев неочаквано се оказа „неработещ”, защото кръгове на задкулисието имат различни планове от държавния интерес.

Предлаганата смяна на Вътев с настоящия шеф на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) Георги Тахов, който е близък до президентството, е инспирирана от мераците на Сиелите и масонския кръжец от Пловдив Копринков-Узунов, категоричен е информаторът на Narod.bg. Вече писахме за ролята на ложата „Слънце Ориент“ на Георги Гергов в кадровата политика по върха на държавата…

А щом Сиелите са ОК, това означава, че и брокерите от ПП са съгласни с такава рокада.

Става още по-интересно с уточнението, че със същите „контакти” за мястото на Тахов в ДФЗ се гласи палавият Борис Михайлов, с когото бъдещият земеделски министър е в постоянна кадрова въртележка, освен че отколе са много близки.

Проверка по рама

Така се затваря веригата – единият държи министерството, другият – най-големия разпределител на европейски средства – ДФЗ, коментира запознатият с корупционните драми.

Припомняме, че по времето на второто служебно правителство на Румен Радев през август 2022-а Борис Михайлов оглави НАП, като за целта остави директорския пост във Фонд „Земеделие”.

Петимният данъчен, когото Narod.bg осветли опасно близки отношения с няколко пиарки, се оказа доволно богат – Борис Михайлов е инвестирал над 1 млн. лв. в криптовалута и ценни книжа в инвестиционни фондове, научихме от декларацията му за доходи и имущество, обявена в публичния регистър на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Борис Михайлов и Георги Тахов са „копи-пейст” – и двамата данъчни, и двамата уволнявани за корупция. Смята се, че Тахов прави кариера именно с препоръките на своя приятел Михайлов, завърши читателят на Narod.bg от президенството.

Материалът Рокада в Narod.bg: Копринки и Сиели бутат Георги Тахов за министър на земеделието, палавият Борис Михайлов яхва ДФЗ е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Магазин за АкумулаториSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ