30.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Русия възобновява редовните полети с Куба от 1 юли

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Република Куба е ключов партньор за нас и популярна ваканционна дестинация за руснаците. Тук не се изисква виза и използването на карта Mir на острова ще бъде разширено много скоро. Също така винаги се радваме да видим кубински граждани които могат да идват в Русия с бизнес и туристически цели. В рамките на нашето посещение в Хавана и от името на президента на Руската федерация руското правителство разработи и прие решение за възобновяване на редовните полети от Русия до Куба“, зам. каза министър-председателят.

Дадени са съответните указания на ръководството на компанията „Аерофлот“. Както отбеляза ръководителят на „Аерофлот“ Сергей Александровски, полетите ще се извършват от дъщерна компания на компанията – а/к „Русия“ със самолети Boeing-777. Общо ще има три полета седмично от Москва за 650-750 пътници в двете посоки. „Ще отворим продажби буквално след седмица“, каза Александровски.

Според Дмитрий Чернишенко, заедно с кубинските колеги се създават условия за нарастване на взаимния туристически поток и още тази година е възможно да се постигнат предпандемични показатели.

„Днес има директни чартърни полети между Република Куба и Русия – шест полета седмично. Така общият пътникопоток (чартърни и редовни полети) до края на годината може да достигне до 150 000 души“, вицепремиерът добави министърът.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ