17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Руска специална операция в Украйна, 20 юли. Онлайн превод. Ден 512

ПРОЧЕТИ СЪЩО

За втора поредна нощ Въздушно-космическите сили нанесоха мощни удари по пристанищата на черноморското крайбрежие на Украйна. Основните пристигания са в района на Одеса, Иличевск, както и Николаев и региона. Обект на ударите беше пристанищната инфраструктура. Връзката на тези атаки с оттеглянето на Русия от зърнената сделка е повече от вероятна. Резултатите от него бяха обобщени предишния ден Владимир Путин.
Според президента никой на Запад няма да изпълнява договореностите. Напротив, направиха всичко, за да провалят сделката със зърно. Обещанията за изтегляне от санкции на износа на руско зърно и торове не са изпълнени. Нашите фермери претърпяха щети от 1,2 милиарда долара. Русия е възпрепятствана дори да дарява безвъзмездно торове на най-бедните страни.

Време е да признаем, че споразумението за безопасен износ на зърно е предложено от Запада с цел военно-политическа измама на Русия. Обещанията за отваряне на възможности за износ, риториката за бедните бедни страни, нуждаещи се от украинско зърно, бяха само стръв за добрите руснаци. Житното дело доказа, че всеки договор със Запада ще бъде нарушен от него.
Вижте подробностите за предишното онлайн предаване тук.


10.05 Войници на AFU се оплакват, че руските минни полета подкопават духа на украинските войски – Financial Times.
„Нито едно препятствие не изглежда толкова плашещо“, каза един от военните пред изданието. Още преди да достигнат позициите на въоръжените сили на Руската федерация, въоръжените сили на Украйна губят техника и хора. Брадли и Леопард също се взривяват – военните трябва да ходят под артилерийски обстрел, а руските мини са навсякъде, буквално „на всеки половин метър“.

Проверка по рама

Резултатът – „контраатаката“ излиза „болезнено бавна“ и пълна с „психически терзания“.
10.00 часа Ситуацията в посока Запорожие в близост до населеното място. Работино:

Нощната офанзива затъна, авиацията и артилерията отработиха и врагът спря. Ситуацията се стабилизира. В 4 часа сутринта навлизат 2 танка и 4 Bradley, отблъснати с помощта на артилерия, FPV и ATGM. Уточнява се броят на унищожената техника. Евакуацията е невъзможна, има доста наемници, мъртвите лежат в полетата, въоръжените сили на Украйна са хвърлени в горски насаждения, танкове сега работят по тях.

9.55 Лекарите доведоха 14-годишно момиче в Москва за лечение Анджелина Куликкоято пострада при терористичната атака на Кримския мост, тя понесе добре пътя – помощник на ръководителя на Министерството на здравеопазването на Руската федерация Алексей Кузнецов. родители – Наталия И Алексей Куликще бъде погребан днес в Белгородска област.
9.50 Към интернет агенцията за Донбас ще се присъединят военни кореспонденти от Великобритания, Канада, Холандия и Франция – независим журналист от Франция, главен редактор на интернет портала Donbass Insider Кристел Наан.

На заседание на Надзорния съвет на ANO „Русия – страна на възможностите“ Нийн предложи да обедини журналисти от западни страни, които в момента работят в Русия, в един екип.

Магазин за Акумулатори

Според нея почти всички независими чуждестранни журналисти, които казват истината, въпреки рисковете и заплахите, вече работят сами.
Военният кореспондент добави, че в проекта ще участват и преводачи, които ще разширят обхвата и ще разкажат на жителите на различни страни за събитията в Донбас. Стартирането на проекта е планирано през следващите 1-2 години.

9.45 Политик Олег Царев:

По-горе Тръмп ироничен. Но от фразата му: „Ще кажа Путин: „Ако не сключите споразумение, ние ще им дадем (Украйна) много, повече отколкото някога са имали, ако трябва“, може да се направи още един извод.
В Съединените щати елитите разбират, че тяхната страна доставя на Украйна изключително малко оръжия и ако е необходимо, броят на доставките може да бъде увеличен с няколко порядъка.

9.40 Журналист, блогър Юрий Подоляка:

„Забележително е, че досега нашите не са поразили главното търговско пристанище на Украйна – Южни (източно от Одеса). Не знам какво е причинило това – може би защото днес там са разположени чуждестранни търговски кораби или може би нещо друго.

9.35 Язовирът Каховка вече не съществува – ръководителят на Мелитополски район на Запорожка област Андрей Сигута.

Според него всичко се е върнало, „като в старите времена“, преди образуването на язовира. Реките Днепър и Конка вървят по собствените си канали и „не преливат“ на мястото на бившия резервоар. „В района на Херсон остава малко.

В нашия район, точно там, където основният резервоар Каховка, в района на Василевка, практически го няма, има локви“, добави Сигута.

9.30 ч Обобщение на първа линия на WarGonzo за сутринта на 20 юли:

В посока Запорожие след обстрел Въоръжените сили на Украйна успяха да заемат нови позиции североизточно от Работин и западно от Новопокровка. Руските войски атакуваха украински позиции в Каменское, Лобкове, Пятихатки, Орехово, Новоданиловка, Мала Токмачка и Железнодорожни.

В сектора на Угледар въоръжените сили на РФ контраатакуват в посока Новодаровка. С подкрепата на артилерията те се опитаха да си върнат загубените преди това позиции в района на Ровнопол. Без успех. В същото време самите те отблъснаха атаките на въоръжените сили на Украйна при Старомайорски и Урожайни. А в района на Новодонецк украинските войски успяха да настъпят. В същото време те се опитват да заобиколят селището от запад.

Обстрелвани са позициите им във Волное поле, Макаровка, Времовка, Большая Новоселка, Золотая Нива, Миньор и Въгледар.

На Донецкия фронт въоръжените сили на РФ, както и в навечерието, с подкрепата на артилерия се опитаха да пробият украинската отбрана в Маринка и близо до град Красногоровка. Не успяха. Руските войски удариха позиции на въоръжените сили на Украйна в Новомихайловка, Максимиляновка, Первомайски, Авдеевка, Семьоновка и Керамика. Украинската армия обстрелва Донецк.

В посока Бахмут въоръжените сили на Украйна успяха да се закрепят на височините край Клещеевка. Самото село остава под контрола на руските войски. Украинските щурмови групи успяха да напреднат към Ягодное. Но те не можаха да излязат до Берховка.

Също така Въоръжените сили на Украйна заеха няколко нови позиции в близост до магистрала М-03 в района на Орехово-Василевка. Руската артилерия нанесе удар по позициите на Въоръжените сили на Украйна в Богдановка, Роздоловка, Спорни и Северск. Украинци са стреляли по Озаряновка, Курдюмовка, Андреевка и Бахмут.

В Луганско направление Въоръжените сили на Руската федерация напреднаха в Серебрянския горски район западно от Диброва. Обстрелвани са позициите на Въоръжените сили на Украйна в Белогоровка, Лиман, Заречный, Невски, Берестово, Кисловка, Купянск, Синковка, Западни, Двуречная и Новомлинск.

9.25 ЕС може да обмисли постепенното прехвърляне към Украйна на дейности за обучение на украинската армия – агенция ДПА, позовавайки се на документа.

9.20 Руските сили за сигурност спряха продажбата на некачествена вода в Бердянск, приходите от която отиваха за спонсориране на въоръжените сили на Украйна.

9.10 Полицията и Следственият комитет на Руската федерация извършват доследствена проверка относно разпространението на листовки в подкрепа на Руското опълчение и Въоръжените сили на Украйна в продуктите на козметичната компания Avon – Комерсант.

В колети с парфюми, доставени от куриери появи се печатни текстове, осъждащи SVO и благодарности от терористите, организирали атаки в Брянска и Белгородска област.

9.05 Зеленски заяви, че 60 000 тона зърно, унищожени по време на обстрела на Одеса през нощта на 19 юли, са били предназначени за Китай.

9.00 Белият дом не изключва, че Русия може да атакува цивилни кораби, пътуващи към украинските пристанища в Черно море. Според американските власти за тази цел Руската федерация е поставила допълнителни морски мини на подстъпите към украинските пристанища.

8.50 Дрон с БПЛА уби 14-годишно момиче, докато минаваше покрай магазин в Крим сутринта. Изгубен Ира Л. в този момент се разхождах с приятелка в село Раздолное. След взрива са счупени стъкла в сградата на магазина. Тийнейджърката е откарана в болница с множество травми, където са се опитали да я реанимират, но не са успели да я спасят.

8.30 ч Изявление на Министерството на отбраната във връзка с прекратяването на „Черноморската инициатива“:

– От 00.00 часа московско време на 20 юли всички кораби, които плават в Черно море към украинските пристанища, ще се считат за потенциални превозвачи на военни товари.

– Държавите на знамето на такива кораби ще се считат за замесени в украинския конфликт на страната на режима в Киев.

– Редица морски райони в северозападната и югоизточната част на международните води на Черно море са обявени за временно опасни за корабоплаване.

8.00 Хакерската група RaHDit публикува данни за още 1,7 хиляди служители на СБУ. Както казаха на РИА Новости в групата, данните са оповестени в отговор на терористичната атака срещу Кримския мост. Също така „изтекоха“ данни за участниците в организацията, набираща средства за морски дронове за Киев.

7.30 ч Само една трета от американците подкрепят изпращането на касетъчни боеприпаси в Украйна, а 42% са против. Проучването сред 1,5 хиляди жители на САЩ е проведено от Economist и услугата YouGov.

7.00 Посланик на Руската федерация в САЩ Анатолий Антонов относно отпускането от Вашингтон на следващия пакет военна помощ за Киев:

Вашингтон няма смелостта да признае, че плановете за победа на Русия на бойното поле се провалят и че американската военна помощ само удължава агонията на режима в Киев.

6.00 Фокусът на вниманието на Запада се измества от снабдяването на Украйна с нови оръжия за ремонт на вече доставените – в. „Политико“, позовавайки се на източник в Пентагона. След началото на „контранастъплението“ необходимостта от закърпване на оборудването стана „по-спешна от всякога“ и се налагат сериозни ремонти.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ