8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

Руска спецоперация в Украйна, 10 март. Онлайн превод. Ден 380

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Основните събития, свързани с NWO, сега се случват на външнополитическата писта. Само мързеливите хора не говорят за реалната възможност за втори фронт срещу Русия. И не е пресилено. Най-лошите предчувствия се потвърждават в Приднестровието, където предния ден беше осуетен атентат срещу ръководителя на PMR Вадим Красноселски и особено в Грузия, където започна прозападен бунт.
„Сухуми! Сухуми! – Протестиращи грузинци скандираха в парламента, настоявайки за решение на абхазкия въпрос (СП писа за това и Южна Осетия вчера). В съчетание с реверанси към Киев и атаки срещу Москва картината е ясна. Вашингтон и Брюксел подкрепиха зародиша на нов Майдан. Така че те и Мишико Саакашвили излез от затвора и направи лидер на Грузия.

Но в света има и добри новини за Русия. Лидер на съюзнически Китай Си Дзинпин е избран за президент на Китайската народна република за трети пореден път. Този път кандидатурата му беше подкрепена единодушно. Това означава поражението на вътрешнополитическите съперници на китайския лидер от средите на проамерикански настроените „комсомолци“. Политикът оглави и Централния военен съвет на страната.
Вижте подробностите за предишното онлайн предаване тук.


9.50 Командването на Въоръжените сили на Украйна увеличава групировката на войските северозападно и югозападно от град Артемовск (Бахмут) в ДНР – подполковник в оставка Н.М.ЛНР Андрей Марочко.
9.45 Обект на енергийната инфраструктура е разрушен в Днепропетровска област в резултат на обстрел, три населени места в региона са частично обезточени – началник на регионалното военно управление Сергей Лисак.

Проверка по рама

9.40 Битка Александър Ходаковски:
„Врагът има осем години преднина, но това не е единственото му ситуационно предимство: формулата за живот в страна, която не е разглезена от природни ресурси, е по-гъвкава и адаптивна.

Факторът на Запада и неговата помощ е значителен, но процентът на усвояване на тази помощ е доста висок както за хората от Съветския съюз, като нас, въпреки значителната корупция – къде без нея. Според мен важна роля за това играе по-високата степен на конкурентоспособност на средата, което, разбира се, е нож с две остриета, но в конкретна ситуация това е по-скоро плюс, отколкото минус. У нас конкуренцията се представя от противопоставянето между ЧВК и Министерството на отбраната, което при липса на политически правила и култура на съревнование по-скоро играе срещу нас.

Защо състезанието във война може да бъде положителен фактор, а не да доведе до седемте боляри? Защото тогава хората се мотивират не от следване на авторитет, а от обща идея, която е ясна и разбираема за мнозинството. С умело манипулиране на военните обстоятелства с цел укрепване на централната власт, дори такова морално чудовище като Зеленски може да стане лидер на нацията – но предимството е, че мотивацията на една държава, водена от обща идея, не зависи от рейтингите на тези, които дават заповеди.
9.35 Западът значително смекчи антируската резолюция на Общото събрание на ООН за Украйна, като премахна дори „мирния план“ от нея Владимир Зеленскиза да се осигури максимален брой гласове в подкрепа на документа – първи заместник-постоянен представител на Руската федерация в световната организация Дмитрий Полянски.

9.30 ч YouTube премахна материал, публикуван от Първия приднестровски канал за разследване на подготовката на терористична атака в непризната република.

Магазин за Акумулатори

Разпространеният преди ден материал се отнася за неутрализирането на група от шестима души, които според следователите са планирали да задействат взривно устройство, поставено в кола в центъра на Тираспол.
9.25 Председател на Държавната дума Вячеслав Володин:

„В случай на приемане на закона за чуждестранните агенти, Грузия получи правото да контролира средствата, прехвърляни в страната от чужбина за финансиране на политически партии или, по-просто казано, опозицията, медиите и обществените организации, които формират антигрузински дневен ред.

А това означава, че именно гражданите на Грузия биха повлияли върху решенията, взети в различни области: от избори в държавни органи до изпълнението на проекти за развитие на страната.
Но всичко завърши с това, че чрез използването на лоста на меката сила Вашингтон изведе хората на улицата. Грузинските власти бяха принудени да се подчинят, но не на волята на народа, а на САЩ.

Следователно законопроектът за чуждестранните агенти, който се разглежда в грузинския парламент, беше неприемлив за САЩ. Той ограничи влиянието на Вашингтон върху вътрешнополитическия живот на страната. С отстраняването му от парламентарно разглеждане Грузия загуби шанс за суверенитет“.

9.20 Изграждането на отбранителна линия в Крим върви по план, като се взема предвид опитът от военните действия – Аксенов.

9.10 Сенатор републиканец на САЩ Роджър Уикър:

„Русия продължава да представлява значителна ядрена заплаха за САЩ. Москва има по-голям и по-модерен ядрен арсенал от нас. Може също да създаде допълнителни ядрени оръжия в краткосрочен план.“

9.05 синолог Николай Вавилов:

Си Дзинпин стана първият китайски президент, избран за трети мандат. За първия мандат (2013-2018) Си не вървеше толкова перфектно – 2952 гласа „за“, 1 глас „против“, 3 гласа „въздържал се“. 7 души не участваха в гласуването.

9.00 Глава на Крим Сергей Аксьонов обяви нов списък за национализация на имущество на украински олигарси. Ще излезе в края на март.

Сега антитерористичната комисия извършва щателна проверка на повече от 500 обекта.

Преди това кримските власти национализираха собствеността Ринат Ахметова, Игор Коломойски и други украински бизнесмени.

8.50 Завършено е изграждането на „линията на прорез“ на границата в Белгородска област. „Надявам се врагът да види доколко и с какво качество е построено“, каза губернаторът. Вячеслав Гладковкато добави, че работата, която струва почти 10 милиарда рубли, не е платена от регионалния бюджет.

8.30 ч министър-председател на Унгария Виктор Орбан не изключи Будапеща да бъде принудена да преразгледа двустранните отношения с Русия в бъдеще поради променящите се геополитически реалности.

8.00 Русия скоро ще публикува и разпространи сред членовете на Съвета за сигурност на ООН кореспонденция с Дания, Швеция и Германия относно разследването на саботаж в „Северен поток“ – първи заместник-представител в организацията Полянски.

7.00 Администрацията на САЩ частно призова най-големите търговци на суровини да не се страхуват от сделки с доставка на руски петрол, който се търгува с установен ценови таван – FT.

6.00 Джо Байдън на име Доналд Тръмп „бъдещ президент“. „Може би си спомняте, когато се състезавах за позицията, имах битка с бившия президент, а може би и с бъдещия президент, не дай си Боже“, прекръсти се Байдън.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ