8.6 C
София
събота, март 25, 2023

Руска спецоперация в Украйна, 2 март. Онлайн превод. Ден 372

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Основните новини от зоната на НВО все още идват от Артемовск (Бахмут). Имаше доказателства, че на фона на огромни загуби част от бойците на въоръжените сили на Украйна, с надеждата да оцелеят, взеха колективно решение да не се подчиняват на командата. Всъщност говорим за въоръжен бунт. Сега те търсят начини да напуснат затварящия се „котел“. Зеленски изисквания от Залужни спрете неподчинението, но това едва ли ще промени хода на събитията: докато в Киев се опитват да представят отбраната на града като подвиг на Въоръжените сили на Украйна, щурмова авиация Вагнер продължава да смила личния състав на врага.
Междувременно САЩ обвиниха китайската компания Spacety, че е снабдила Вагнеровците със сателитни изображения. Пригожин отрича – казва, че няма нужда. Изглежда като опит на САЩ да въвлекат Китай в конфликта в Украйна. Вероятният отговор от наша страна е посещение Александра Лукашенко до Пекин. Преговорите му с Си Дзинпин продължи 4 часа (два пъти повече от планираното). В същото време „пратениците“ на Москва действат по целия свят. Лавров – в Индия „разпръсква“ колеги от Г-20, Патрушев говори в Куба с Раул Кастрослед като е летял там от Венецуела, и Милър отиде в Иран.

Вижте подробностите за предишното онлайн предаване тук.

11.15 Александър Лукашенко покани президента на Китай Си Дзинпин за посещение в Беларус – съвместно изявление след срещата на лидерите на двете страни в Пекин.

11.10 През нощта във Виборг беше обявен сигналът „Режим“ заради неидентифициран летящ обект, който се движеше в посока Санкт Петербург. Около единадесет и половина противовъздушната отбрана регистрира „въздушна цел“ в района на Виборг на височина 7 хиляди метра, движеща се със скорост 200 км / ч. Какво е било, оказва се.
11.05 Глава на ДНР Денис Пушилин:

Проверка по рама

Срещах повече от веднъж, когато по време на срещи бойците поискаха помощ за ускоряване на подаването на документи за руски паспорт в миграционната служба – те трябва да чакат цял ​​ден на опашка по време на уволнението си. Същата ситуация е и в MREO.
Тези отдели са наясно с проблема и правят всичко възможно да ускорят процеса. Но сега не става въпрос за това. Нашите военнослужещи определено заслужават да бъдат приети приоритетно. И този въпрос вече е решен. Разпоредено е всички отдели на миграционната служба, както и МРЕО, ако имат военна книжка, да приемат без опашка.

Благодаря на Министерството на вътрешните работи на ДНР за бързото изпълнение на заповедта.

11.00 часа Патрушев и министър на вътрешните работи на Куба Лазаро Алберто Алварес Касас обсъдиха противопоставянето на „цветните революции“.
10.55 Русия не възнамерява да използва ядрено оръжие във връзка със ситуацията в Украйна – първи заместник-постоянен представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски.

10.50 На 2 март Европейската комисия ще представи на посланиците на страните членки на ЕС триетапен план за доставка на боеприпаси за Украйна – Der Spiegel.

Магазин за Акумулатори

Първият етап включва незабавно увеличаване на доставките на боеприпаси за Украйна, по-специално на 155-мм артилерийски снаряди.
Вторият етап включва закупуването на 155-мм снаряди от Европейската агенция по отбрана, за да се попълнят запасите на страните от ЕС и да се осигури снабдяването на Украйна с боеприпаси в дългосрочен план.

Третият етап се отнася до увеличаване на европейския капацитет за производство на боеприпаси.

10.45 сутринта Говорител на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс: „Продължаваме да настояваме Русия да се съгласи с удължаване и евентуално разширяване на инициативата за зърно“.
10.40 Парламентът на Башкирия предлага да се забрани рекламата на услуги за избягване на военна служба.

10.35 сутринта САЩ са готови да проведат ново заседание на консултативната комисия START, съгласни да обсъдят опасенията на двете страни – Държавен департамент.

10.30 ч Сергей Шойгу На 1 март той утвърди реда за снабдяване на доброволческите части с оръжие и материално-технически средства. Предаването на оръжие и техника на доброволците се извършва въз основа на указания на Генералния щаб на Руската федерация.

10.25 В крайна сметка Украйна сама ще преговаря как ще изглежда светът, нито германският външен министър, нито канцлерът ще казват какво да правят украинците със страната си – германският външен министър Аналена Бърбок.

10.20 Русия и Китай по време на посещението Уанг И до Москва „постигнаха широки договорености“ – шеф на китайското външно министерство.

10.15 Въоръжените сили на Украйна построиха нови понтонни преходи за личен състав и лека техника край село Макеевка в ЛНР – пенсиониран подполковник от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

10.10 Жител на Комсомолск на Амур беше задържан за държавна измяна, предложил на украинското разузнаване да прехвърли данни за обектите на руското министерство на отбраната в Хабаровския край на ФСБ на Руската федерация. Украинските терористи биха могли да използват тези данни за атаки и саботаж на БЛА.

10.05 Сергей Лавров в Ню Делхи се срещна за първи път с новия външен министър на Китай Чин Ганг. В момента Индия е домакин на среща на министрите на външните работи на Г-20.

10.00 часа Руските военнослужещи използваха бронирания влак „Волга“ за разминиране и възстановяване на железопътната линия в зоната на НВО, екипажът на бронирания влак извършва техническо разузнаване и разминиране на участъци от района, а също така възстановява разрушените пътища – Министерство на отбраната на Русия.

9.50 Двама души бяха ранени при обстрел от Въоръжените сили на Украйна през денонощието в ДНР.

9.40 Битка Александър Ходаковски:

„Преминаваме в настъпление в условията на постоянен фронт, когато противникът се е укрепил, направил е минни заграждения (което ни пожелавам), знае за нашите планове и се готви да отблъсне. Значи нашата техника си отиде – как трябва да се движи? Протегнете се с верига – и може би някой няма да бъде взривен? Почти всичко ще се взриви. Остава да се опитаме да направим проход или чрез експлозии, или като пуснем трала напред (или и двете, и така), – но траловете също са подкопани. След това се образува струпване зад трала – вкусна ситуация за оръжия. И тогава вие и аз гледаме снимки, когато нашето оборудване се изгаря, и сме озадачени, какъв вид „полуумник“ го е наредил така …

Защо тогава танкове, бойни машини на пехотата и така нататък в съвременната война и какво тогава да бъде? Да, всичко е наред с танковете и другите неща – просто трябва да се подготвят условията за тяхното използване с дълбока и интензивна артилерийска подготовка. Ето защо има толкова голямо внимание към нашата артилерия и нейната работа. И ако няма снаряди или състоянието на артилерията не позволява да се разорават отбраната, както трябва? Не настъпвайте там, където артилерията не е действала ефективно! Още веднъж: не атакувайте! Никакъв медал или звезда на презрамки не си струва загубата. Напредвайте само след като има увереност, че качествено и количествено оръдията и самолетите ще изпълнят задачата си.

9.30 ч Военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, дислоцирани в град Артемовск в ДНР, устроиха престрелка между своите подразделения – пенсиониран подполковник от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

9.20 Държавната дума на пленарно заседание в четвъртък ще разгледа на второ четене законопроектите, които са допълнени с изменения относно административните и наказателни наказания за дискредитиране на всички участници в специална военна операция, включително доброволчески части.

9.10 Военкор Андрей Руденко:

Пленен войник от киевския режим казва, че в Украйна са започнали да призовават шестнадесетгодишни за военна служба.

Съвсем очаквано, след като „режимът“ иска да доведе армията си до над един милион души, сега тече формирането на нови батальони.

Но след една година война и такива огромни загуби, това не е лесно да се направи. Освен това много мъже емигрираха. Така че сатанистите са хвърлили око на децата.

9.00 „САЩ ще трябва да изпратят своите синове и дъщери точно както изпращаме нашите синове и дъщери на война. И те ще трябва да се бият, защото става въпрос за НАТО, и ще умрат. Видео с този цитат Зеленски набира десетки милиони гледания в САЩ.

8.50 Западните държави оказват натиск върху ОАЕ, за да принудят страната да спре износа за Русия на определени продукти, за които се твърди, че могат да се използват за военни цели, пише британският вестник Financial Times.

8.30 ч Украйна не е предоставила доказателства за използването на предполагаеми ирански безпилотни летателни апарати от руските въоръжени сили – иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян.

По думите на министъра, ирански експерти са „изучили снимките“, предоставени от украинската страна, и са стигнали до извода, че „тези снимки по никакъв начин не са свързани с Иран“.

8.00 Съединените щати уведомиха съюзниците си за възможността да наложат нови санкции срещу Китай, ако Пекин окаже военна подкрепа на Русия в конфликта в Украйна – Ройтерс.

Досега САЩ провеждат консултации, за да спечелят подкрепата на Г-7. Все още не е известно какви конкретни санкции обмисля Вашингтон.

7.30 ч Беларуската телевизия показа кадри с изправен самолет за ранно предупреждение и управление А-50 на руските въздушно-космически сили. По-рано имаше съобщения за предполагаема повреда на самолет А-50 на летище Мачулищи край Минск.

7.00 Руските военни обмислят и активно разработват перспективна форма на стратегическо използване на ВС на РФ „Операция на стратегическите сили за възпиране“, пише заместник-командващият РВСН ген.-лейт. Игор Фазлетдинов в сп. „Военна мисъл“.

За постигане на стратегическите цели за победа над „американския агресор“ този тип операция включва използването на съвременни стратегически настъпателни и отбранителни, ядрени и неядрени оръжия, като се вземат предвид най-новите военни технологии.

Разработката се извършва в отговор на разработването от Съединените щати на „многосферна операция“ за премахване на ядрения потенциал на Руската федерация чрез разполагане на сили за противоракетна отбрана около нашите граници или незабавен глобален ядрен удар, способен да унищожи до 70% от руските стратегически ядрени сили.

6.00 Глава на Чечня Рамзан Кадиров каза, че наистина харесва настоящата историческа епоха, която смята за „наистина щастлива“ и определя бъдещата позиция на Русия на политическата карта на света.

Според Кадиров настоящата обща политическа ситуация е била неизбежна и само идването на власт на Владимир Путин е спасило Русия от неизбежно унищожение от либералните сили.

Освен това Кадиров подчерта, че в зоната за специална операция Русия воюва не само с украинската армия, но и с „глобалния сатанизъм“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ