5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

Руска спецоперация в Украйна, 6 март. Онлайн превод. Ден 376

ПРОЧЕТИ СЪЩО

До началото на тази седмица отрядите на Вагнер продължават да щурмуват Бахмут: през изминалия уикенд в града са превзети най-малко 20 вражески крепости. Настъплението на руските сили е регистрирано почти по целия периметър на обсадения град.
Изправени пред заплахата от пълно обкръжение, въоръжените сили на Украйна започнаха частично изтегляне на най-боеспособните си части, оставяйки за прикритие необстреляни части от териториалната отбрана.

Продължават ожесточени сблъсъци в горите край Кременная. На други места се водят артилерийски дуели по цялата линия на съприкосновение.
Като цяло, на фронтовете на NMD проблемите, свързани с недостига на снаряди, започнаха да се решават и повечето части на въоръжените сили на Руската федерация напълно попълниха нуждите си от боеприпаси. Числеността на личния състав и техниката се увеличи, във връзка с което се активизираха и засилиха нашите настъпателни действия в Авдеевското направление и някои други участъци на фронта. Авиацията е активна. Зачестиха случаите на използване на високоточни авиационни бомби, снаряди и ракети, които нанасят големи щети на противника в жива сила и техника.

Врагът разполага и с нови видове боеприпаси, включително такива, способни да пробият четири последователни стоманобетонни етажа. Укронационалистите започнаха да използват и нови тактически трикове – например минират сгради, в които активно се защитават, а когато нашите щурмови самолети ги избият и влязат вътре да почистват, противопехотните мини се взривяват дистанционно чрез сигнал от дрон , който по това време е в небето наблизо.
Вижте подробностите за предишното онлайн предаване тук.

Проверка по рама


09.10 Създател на батальона „Восток“ на ДНР Александър Ходаковски:
Противникът се готви за настъпление, неговите части получават вносна техника и оръжие, а „всички разузнавачи получиха пистолети за битка в града“ – това следва от информация, получена в резултат на изтичане от комуникационни канали. Абонатите на тяхното ниво не знаят какво точно ще бъде насочен ударът, но предполагат, че ще бъде насочен към Мелитопол с цел „подкопаване на морала и нарушаване на логистиката“.

Е, оръжията, разбира се, са готини (ирония). Но споменатите „Хаймари“ са много по-готини. Наблюдавайки нашите героични усилия в посока Бахмут, аз все пак отдавам почит на врага: ако бяхме демонстрирали такава упоритост в отбраната, историята <...> щеше да бъде написана малко по-различно.

Вярват, че защитават земята си – май тази истина още не е достигнала до нас“.
09.00 часа Проектът WarGonzo за ситуацията на фронтовете на NWO сутринта на 6 март:

В посока Херсон се водят артилерийски дуели. Руската артилерия удари Днепровски, Николски, Понятовка, Лвов, Олговка и Берислав. Въоръжените сили на Украйна нанесоха удари по Геройское, Гола Пристан, Нова Каховка, Каховка и Василиевка.

Магазин за Акумулатори

На Донецкия фронт руските войски, подкрепяни от артилерия, атакуват в района на Победа. Те също се опитаха да настъпят в южните покрайнини на Маринка. Също така нашите сили проведоха настъпателни действия срещу укрепения район на Въоръжените сили на Украйна в Красногоровка и към Невелское. С подкрепата на артилерия, нов опит за пробив към Первомайское. Руските войски също атакуваха в посока Северни и близо до Каменка. Артилерията работи в Новомихайловка, Бердичи, Торецк и Дружба. Въоръжените сили на Украйна нанесоха удари по Волноваха, Донецк, Водяни, Новобахмутовка, Горловка и Майорск.
Южно от Бахмут украинската армия обстреля Курдюмовка и Клещеевка. Руснаците удрят самия град, Дилеевка, Предтечин, Ступочки и Ивановски. Последното от тези селища беше нападнато от Вагнер. Самите „оркестри“ на Бахмут атакуват от юг на Опитния, има напредък в източната част на града. От север „музикантите“ настъпват от Ягодно. А от северозапад, с подкрепата на артилерия, те водят щурмови действия в района на Богдановка, Григоровка, Дубово-Васильевка и Орехово-Василевка. На запад от Соледар, след обстрел, атакуват Железнянски. И на северозапад – близо до Васюковка. APU задържа позиции.

В посока Луганск руските войски с огнева подкрепа отново се опитаха да настъпят близо до Белогоровка. От страната на Шипиловка въоръжените сили на Руската федерация водят настъпателни действия в Серебрянския горски район. С артилерийска подкрепа те атакуваха в посока Невски.

08.45 ч Подполковник НМ ЛНР, пенсиониран Андрей Марочко:
Местните жители на селищата на ЛНР, Макеевка и Невское, окупирани от въоръжените сили на Украйна, започнаха да се обръщат към така наречената украинска военно-цивилна администрация във връзка с появата на гнилостна миризма от горските пояси и руините на жилищното строителство. Основно те искат отпускане на хора и превозни средства за погребване на труповете на украински военнослужещи. В момента хората са принудени да използват марлени превръзки, напоени с антимириси.

08.00 часа Западните информационни агенции, позовавайки се на източници в Киев:

Ситуацията около Артемивск провокира разногласия и пререкания между Зеленски и Залужни. Украинските военни предложиха да предадат града преди няколко седмици, опасявайки се от пълно обкръжение.

07.00 часа Губернатор на Белгородска област Вячеслав Гладков:

Украински бойци изстреляха три ракети в района на Белгород, над Нови Оскол те бяха свалени от системи за противовъздушна отбрана. Един човек е ранен – ​​мъж е получил охлузни рани в ръката. Има и щети от фрагменти на няколко фасади и електропроводи в няколко села на Новоосколски район. Всички оперативни и аварийни служби са отишли ​​на място.

06.00 часа Член на Съвета за сигурност към президента на Турция Чагри Ерхан:

„САЩ и Великобритания не искат Зеленски и Путин се срещна с Ердоган, не искат техни общи снимки. Те искат възможно най-дългата война, не мислят за бъдещето на украинците, не мислят за мир.“

04.00 часа Украински медии съобщават за експлозии в района на Киев и в предградията на Днепропетровск. В Киевска, Черниговска, Сумска, Полтавска, Черкаска, Харковска, Днепропетровска, Кировоградска области е обявена въздушна тревога.

02.00 часа Руски предприемач, основател на Wagner Евгений Пригожин относно попълването на боеприпаси „музиканти“ до момента:

„На 22 февруари вечерта бяха подписани документите, на 23 февруари бяха дадени нареждания за експедиция [боеприпасов], но до днес по-голямата част от боеприпасите не са изпратени. Докато разбираме какви са причините – обикновена бюрокрация или предателство.

00.00 часа Консервативно американско списание National Review:

„Ентусиазмът на чуждите държави да подкрепят Киев ще спадне до правителството Зеленски няма да бъде поставено пред свършен факт. В този момент Украйна ще бъде буквално разделена и то с одобрението на нейните т.нар. Въоръжените сили на Украйна са твърде слаби, за да устоят на руските войски и да достигнат границите на страната през 1991 г., а за Съединените щати и Европа контранастъплението на Украйна в Донбас е неизгодно, тъй като ще струва твърде много, като се има предвид количеството на оборудване и боеприпаси, които ще са необходими. Берлин, Париж и Обединеното кралство вероятно ще приемат съществуването на дестабилизирана държава на границата на НАТО, за балтийските страни и Полша ще бъде по-трудно да приемат това.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ