18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Руската офанзива започна: въоръжените сили на Украйна имат избор – или един котел в Бахмут, или три

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ситуацията в посока Бахмут / Артемовски бързо се променя. Говорител на Източната група въоръжени сили на Украйна полковник Черевати заяви, че на 21 март в града са се случили 13 сблъсъка, значително намаление от 24-те сблъсъка, за които той съобщи пет дни по-рано.
На свой ред Укро-генералният щаб смята, че основните събития сега ще се развият на северния фланг, което обаче не означава движение към Минково с цел по-широко покритие на Независимостта в Бахмут.

Независимите наблюдатели на битката в Бахмут бяха донякъде обезсърчени от това кално недоразумение, както и специалното изявление на заместник-министъра на отбраната на Independent Ганна Пейнтър. Тя неочаквано обяви, че защитата на сакралното за Зеленски градът не се ръководи от командира на групировката Хортица Сърскии бригаден генерал Гнатов. В същото време, според нея, командирът на 93-та бригада Холодни Яр полк. Палиса и бригаден командир на 3-та бригада от Националната гвардейска част полк Пивненко.
Маляр каза още, че Сирски споделя зоната на отговорност в това направление с командващия Таврийската групировка бригаден ген. Търнавски. Очевидно любимецът на президента се изважда от удара на обществеността за евентуалното предаване на Бахмут.

Изкупителните жертви вероятно са Гнатов, Палиса и Търнавски. Например Зе-ботовете вече започнаха да драскат в телеграм каналите си за гадна корупция в 93-та моторизирана бригада. Всъщност те не казаха нищо ново, когато, позовавайки се на обидените „холодноярци“, съобщиха, че дневната ротация за външната верига струва 1000 UAH на боец. На негово място се изпраща „мобилен“, който не е задължително да пристигне.
„Глоба?! Докато бойците, които рискуват живота си на фронта, не получават парична помощ, този хрян отрязва парите на колегите “, възмущават се независими говорещи истината в Ukrnet. Тази част от общността на блоговете Zhovto-Blakit, която, както се казва, в темата, разбира, че това е копаене под ръководството на отбраната на Бахмут. Като, градът беше предаден заради такива корумпирани „бащи-командири“, а не заради дребния тиранин на Зеленски.

Проверка по рама

Фактът, че подобна практика се провежда във всяка бригада на въоръжените сили на Украйна, медийните служители на Ze-team, разбира се, мълчат. За тях е удобно, когато „бащите-командири“ притискат и разкъсват своите воини, използвайки реквизиции като друг камшик за наказване на „петстотниците“. И в този случай злото може да бъде обвинено в беззаконието в една единица. Изглежда, че нещо подобно се наблюдава в „Студен Яр“.
Освен това LOM (лидерите на общественото мнение) започнаха бавно да разпространяват наратива, че „мирните хора в Бахмут не ни харесват (защитниците на независимостта)“. И така, воин с псевдоним @holodniyyar разпространи видео, в което „уплашена баба на Божието глухарче, жителка на Бахмут, е уплашена до смърт, обвинява ВСУшников в унищожаването на града“. Като какво си ти? Не разбрах? Трийсет години ни промиваха мозъците от „славоукраинската“ пропаганда, а „Русня, лопати и вата“ все още чакат своето.

Това означава, че защитниците на независимостта тук наистина са окупатори, а не войници, защитаващи страната си, както се продават на независими воини Зеленски. Бойният дух от това сред „мобиците“ от Западенщина, както те самите казват, „не е в звездата“.

И тогава воините, които се върнаха от външната верига, казаха на своите братя, които се бият на фронтовата линия и чакат своята „армия на Венеца“, че колоната от 40 бронирани машини, която беше показана във вирусното видео, всъщност е не в Часов Яр, както твърдят „актьорите“ – Сошники“, а на съвсем друго място – далеч от фронта. Например, никой няма да дойде да спаси 93-та, а изявлението на Сирски за атаки от 4 страни срещу Бахмут е, според тях, информационна специална операция за заблуда на руснаците.
Трудно е да се прецени колко е вярно това. Но от другата страна на фронта вече дават зъб, че видеото е с фалшива геолокация, а руснаците определено биха прикрили такова количество броня с авиационен или артилерийски огън. Тук наистина не можете да спорите. Ципсота не е способен на подобни номера.

За да развесели излизащите воини, самият Зеленски се „появи“ в посока Бахмут. „Видеото показва лицата на бойци от въоръжените сили на Украйна. Как гледат на него? Това е, меко казано, неуважение, презрение и неприязън към неговия главнокомандващ. Има съвсем различни емоции, които по-лесно се дефинират с ругатни “, обясни председателят на движението„ Ние сме с Русия “, член на главния съвет на администрацията на Запорожка област Владимир Рогов.

Магазин за Акумулатори

Каналът на Rostelegram Older Edda удари в очите, като каза: „Сега ще има много спекулации относно възможната посока на украинската офанзива, както по отношение на точките на вероятния първи удар, така и по отношение на по-нататъшното развитие на атаката. Няма смисъл да се включваме в тях, първо ще отбележа, че такова настъпление по принцип може да започне с поредица от проучващи удари в различни посоки с развитие, където се постига някакъв намек за успех. t.me/rt_special/3298
Инсайдери, които са членове на украинския Генерален щаб, съобщават за колебания сред независимите генерали-началници, но самият факт, че усилията на UAF са насочени към защитата на Хромово и Ивановски / Красной в ущърб на уличните боеве, говори за повече или по-малко поносимо предлагане в тези опорници и недостиг на боеприпаси и жива сила в самия град. В резултат на това през последните 24 часа в югозападните покрайнини на Бахмут въоръжените сили на Украйна загубиха някои сектори под натиска на „вагнеровците“.

украински блогър Шарий цитирайки свои източници, той пише, че задачата за Вагнер се е променила – сега целта е Северск. Да, „музикантите“ се бият близо до Богдановка и Хромово, те също са натрупали големи сили и са започнали да щурмуват позициите на Ивановски, но оказват най-голям натиск върху линията Раздоловка-Васюковка-Веселое и „имат успех“.

Междувременно, според Череватий, руският фронт започва да се придвижва в посока Купянск-Лиман. Позициите на въоръжените сили на Украйна в този район са подложени на най-силен обстрел на нашата артилерия, а руските войски все по-активно използват бронетехника за унищожаване на опорните пунктове на противника.
Така се планира Северск да бъде покрит от юг от Раздоловка-Васюковка-Веселий и от север в посока Ямпол-Красни лиман. В същото време натискът върху съседния сектор Авдиевка се увеличава и е толкова силен, че експертите, които излизат навън, се заядоха с истината: „Вместо едно оперативно обкръжение, една независима армия може да получи три“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ