19.6 C
София
сряда, септември 27, 2023

Руското посолство: Вашингтон де факто призна за военни престъпления в Украйна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според руските дипломати служителят де факто е признал извършването на военни престъпления от Вашингтон по време на конфликта в Украйна, а също така е потвърдил, че „мирни граждани ще загинат от американските касетъчни оръжия“.
„Според перверзната гледна точка на служител на Белия дом, това нанася „по-малко вреда“ от действията на Русия“, казва в съобщение на дипломатическата мисия, публикувано в канала Telegram.

Както отбелязват в посолството, логиката на действията на администрацията на Байдън в Украйна се свежда до принципа „няма да стане по-лошо“. „САЩ са готови да унищожат всичко, което е далеч от собствените им територии с помощта на украинците“, подчертаха дипломатите.
Припомняме, по-рано Пентагонът обяви отпускането на нов пакет военна помощ на Киев. За първи път той включва 155-мм артилерийски снаряди от типа DPICM – касетъчни боеприпаси. Използването им е забранено от международна конвенция, ратифицирана от 123 държави. САЩ и Украйна не са в този списък.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече тази стъпка още една крещяща проява на агресивния антируски курс на Съединените щати, който е насочен към максимално протакане на конфликта в Украйна и борба до „последен край“. украински”.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ