12.8 C
София
петък, април 19, 2024

Само в Narod.bg: Милионерът Димитър Ламбовски се пуска за евродепутат

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Бившият жълт депутат Димитър Ламбовски ще се кандидатира за евродепутат, научи ексклузивно Narod.bg. Милионерът се пуска на вота през юни от малка партия, необременена с тежко политическо наследство, подчерта източникът ни.

Димитър Ламбовски е колоритна личност, преди близо 9 години, на 13 август 2015 г., бизнесменът открива граната, закачена на вратата на джипа му, паркиран пред ресторант в столичния квартал “Бояна”.

Целта не е била да бъде убит, а само сплашен.

“Не искам да коментирам опита да взривят колата ми, защото съм включен в програмата за защитени свидетели и нямам право да изнасям каквато и да е информация”, разкри тогава бившият депутат от НДСВ.

Оказа се, че защитата е заради свидетелските му показания по делото срещу бившата вече съдийка от Софийския градски съд Румяна Ченалова. В какво точно се изразява защитата му, от МВР обаче отказаха да уточнят.

Проверка по рама

Конфликти в енергийния бизнес е една от основните версии за заплахата, по които работят криминалистите.

Предупреждение от изнервени кредитори е основната версии за бомбата срещу Ламбовски, който от години е сочен за близък до Младен Михалев-Маджо. Това разкриват пред вестник “България днес“ близки до разследването на инцидента.

“24 часа” пък пише: “Че бизнесменът е сериозен играч в тази сфера, което се разбра в края 2014 г., когато внезапно изчезна първият шеф на ДАНС Петко Сертов. В края на януари той се завърна невредим от Гърция, където прекара близо месец. Ден преди да изчезне, Сертов се среща с Ламбовски.

Покрай аферата тогава стана ясно, че бившият шеф на ДАНС е консултант във фирма за търговия с ток на Ангел Божилов, който бил в конфликт със съдружника си Димитър Ламбовски.

Бившият депутат твърдеше, че тогавашният работодател на Сертов е действителният собственик на дружеството “Вивид Пауър” ЕАД, което е съдено от оператора на гръцката система за пренос на електроенергия “Адмие” за над 14 млн. евро по неразплатена сделка за ток. Той направи и връзка между изчезването на ексшефа на ДАНС и спорната сделка.

Материалът Само в Narod.bg: Милионерът Димитър Ламбовски се пуска за евродепутат е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Магазин за АкумулаториSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ