20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

Само в Novinite-Dnes.eu: Депутати се цепят от „Възраждане”?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Първата по-сериозна битка между ПП „Величие” на Николай Марков и „Възраждане” на Костадин Костадинов беляза третия парламентарен ден на 50-ото Народно събрание. Конфронтацията издави наяве очертаващото се отлюспване на поне двама депутати от ПГ на „копейките”, предаде репортер на Novinite-Dnes.eu.

Скандалът гръмна при гласуването на проект на решение за избиране на Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

При гласуването на кандидатурите се оказа, че депутатите на „Величие” са натиснали бутона „въздържал се” за кандидата на Копейкин и с „да” за излъчения от ГЕРБ.

Това изкара извън нерви верния паж на баш патриота Костадин – Цончо Ганев, който нападна „Величие” с обвинения, че били „секта” и „временно явеление” в парламента.

Цялата тирада на Цончо, обаче, се размаза като Киро и Лена на парапета, след като дойде новината, че двама от народните представители на „Възраждане” са гласували против кандидата на собствената си партия.

Проверка по рама

Дали това означава, че двама от копейките се цепят от парламентарната групата, въпрос на часове или дни е да научим, предаде репортерът на Novinite-Dnes.eu.

Депутатите все пак приеха проект на решение за избиране на Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Председател на временната комисия ще е Анна Александрова от ГЕРБ-СДС, а членове на комисията са както следва: Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, Хамид Хамид и Ертен Анисова от ДПС, Надежда Йорданова и Стою Стоев от ПП-ДБ, адвокат Петър Петров от „Възраждане“, Иван Иванов и Мая Димитрова от БСП, Павела Митова и Станислав Богдански от ИТН и проф. Юлиана Матеева и Виктория Василев от „Величие“.

Материалът Само в Novinite-Dnes.eu: Депутати се цепят от „Възраждане”? е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ