26.8 C
София
сряда, юни 19, 2024

Само в Новините Днес: Таки събра хората си в Гърция

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Христофорос Никос Аманатидис, познат повече като Таки, събра най-верните си хора на раздумка в Гърция, научи ексклузивно Новините Днес. Според откъслечните сведения Таки, който от години живее в Дубай, и приятелите му още от събота са в луксозен хотел край Солун.

Не е ясен поводът за срещата, предполага се, че става дума за бизнес оперативка, за която, обаче, е предпочетена Гърция, макар че Таки няма никакъв проблем да се прибере в България, тъй като е чист пред правосъдието още от април 2015 г., когато обвиненията срещу него бяха свалени, както и снимката му от сайта на Интерпол.

Христофорос Аманатидис беше разследван и издирван чрез Интерпол от българските власти за ръководене на въоръжена престъпна група за разпространение на наркотици и грабежи, но се укри в Дубай.

През 2012 г. властите в ОАЕ отказаха да го екстрадират по искане на тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Три години по-късно делото срещу него беше прекратено поради липса на доказателства, а бюлетината за издирване на Таки бе свалена от сайта на международната полицейска организация. В момента бизнесменът няма никакви проблеми с българската Темида.

Проверка по рама

Христофорос Никос Аманатидис. Роден е в София на 21 октомври 1975 година. Таки има една сестра – Афродита Боримирова, родена през 1972 година, както и брат, който е встрани от медийните прожектори.

През 1993 г. сестра му се омъжва за футболиста Даниел Боримиров и получава неговата фамилия. Двамата се запознават в ресторанта на баща й Никос Аманатидис в София. От брака си двамата имат две деца – Алекс и Джулия.

Материалът Само в Новините Днес: Таки събра хората си в Гърция е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ