5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

САЩ ще воюват с Русия след падането на Киев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Съединените щати могат да решат да се намесят във военните действия в Украйна, ако има видими перспективи за поражението на Киев. Тази версия беше изразена от известен американски журналист Сиймор Хършизказвайки се на събитие на неправителствената организация „Комитет за републиката“.
Автор на шумно разследване за участие в саботаж на Северен поток Байдън, сега предполага, че близостта до поражението на украинските въоръжени сили може да принуди Съединените щати да влязат директно в конфликта. В същото време, според Херш, американските власти ще се опитат да убедят всички, че не те, а НАТО воюва срещу руските войски.

„Казаха ми, че играта ще бъде така -„ това е НАТО, ние подкрепяме НАТО в настъпателни операции срещу руснаците “, които няма да излъжат света. Ние сме във война с руснаците. води ТАСС думи на публицист.
Херш не посочи конкретни източници за информацията си. В този случай обаче не може да се пренебрегнат неговите широки връзки във военните среди и американските разузнавателни служби.

Самият той изрази съмнение, че Вашингтон трябва да се бори с Русия, припомняйки поражението на нацистките сили край Сталинград от съветските войски.
„Наистина ли искаме да се бием с тези момчета? Не мисли. Не мисля, че сме готови. Може просто да се заблуждаваме за това, което се случва там, за това какви ще бъдат резултатите ”, подчерта Хърш. И призова да не се забравя, че Русия дори не е използвала „основните си сили“ в специалната операция в Украйна.

Проверка по рама

В същото време, говорейки за плановете на Вашингтон за директен сблъсък с Русия, публицистът спомена формированията на американските 82-ра и 101-ва въздушнодесантни дивизии на Сухопътните войски на САЩ, които се прехвърлят в Европа. Речта, според него, в случая е „за бригади, а не за батальони“.
Струва си да се каже, че изявлението на Херш не е първото по рода си. Подобен сценарий вече е разглеждан от редица експерти „от другата страна“.

И така, през ноември 2022 г. колумнист на американското издание на The Hill Сет Кропси предвиденоче Съединените щати и техните съюзници могат да решат да се намесят пряко в конфликта в Украйна, използвайки разпоредбите на Договора за колективна отбрана на НАТО. Причината за намесата, според него, може да бъде например нанасянето на удари от страна на Русия близо до полско-украинската граница, за да се нарушат доставките на западни оръжия, в резултат на което ще пострада Полша.

А преди него неговата версия за това в статия за списание Foreign Affairs излагат напред професор по политически науки в Чикагския университет Джон Миършаймър. Между другото, много напомня на сценария на Херш.
Миършаймър също смята, че Съединените щати ще се включат в конфликта, ако „украинската армия започне да се разпада и Русия спечели голяма победа“.

„В този случай, предвид дълбокия ангажимент на администрацията на Байдън да предотврати подобен резултат, Съединените щати биха могли да се опитат да обърнат прилива, като вземат пряко участие във военните действия“, предположи експертът.

Магазин за Акумулатори

Между другото, от началото на руската специална военна операция Вашингтон предприе редица мерки за укрепване на американската групировка в Европейския съюз, като увеличи повече от два пъти числеността на нейния контингент.
Към април 2022 г., според Пентагона, около 102 000 американски военни са били в Европа, „за да сдържат Русия“, включително две бойни танкови бригади, една въздушнодесантна бригада и авиация. И съдейки по изявленията на висшето командване на американската армия, изграждането на нови постоянни американски бази на западния фланг на Русия ще продължи.

От друга страна, западните медии продължават да подготвят публиката за това, че поражението на Украйна на фронта не може да бъде изключено.

Washington Post пише в прав текст: качеството на въоръжените сили на Украйна се е влошило поради загубите през годината и това поставя под съмнение възможността за украинско контранастъпление.
„Много от най-опитните бойци напуснаха бойното поле, което накара някои украински официални лица да поставят под въпрос готовността на Киев да започне дългоочакваната пролетна офанзива.

Като оставим настрана статистиката, притокът на неопитни наборници, докарани, за да компенсират загубите, промени профила на украинските сили, които според войници на място също страдат от основен недостиг на боеприпаси, включително артилерийски снаряди и минохвъргачки. бележки издание.
Тоест, следвайки логиката на споменатия от Хърш сценарий, американската армия в Европа би трябвало вече да е в нисък старт…

„САЩ никога няма да влязат в пряк въоръжен сблъсък с Русия“, каза той. военен експерт Борис Джерелиевски. „Те са свикнали да действат с чужди ръце. Съответно те ще се опитат да направят така, че европейците да бъдат въвлечени в конфликта. Освен това може би дори не всички европейски страни-членки на НАТО, но най-вероятно ще включат своите лимитрофи – Полша, Литва, Латвия, Естония и Румъния.

Факт е, че клауза 5 от Хартата на НАТО е доста опростена и там няма ясна формулировка. Така че по принцип това ще позволи на САЩ да останат встрани.

Възможността за това е голяма. И мисля, че се обсъжда.

Но във всеки случай Щатите няма да останат настрана, ако от тяхното подчинение възникне заплаха за страната ни. Ще им дадем да знаят, че те са приоритетна цел за нашите РВСН. И тогава мисля, че Вашингтон ще се пази да даде зелена светлина на тази операция под фалшив флаг.

SP: Защо още не сме направили това? Нашите военни „смилат“ вражеските войски, методично нокаутирайки оборудването на НАТО, което доставят на Киев, но Западът само се задълбочава в този конфликт?

Защо, уведомяваме ги. Но досега те не са се намесвали пряко във военните действия.

Тоест дори онези хиляди полски войници, които се бият на страната на Въоръжените сили на Украйна, те са легитимирани като наемници. По същия начин офицерите от всички страни от НАТО, които са там.

Официално може би там има американски съветници. Те могат да твърдят, че не участват във военни действия.

Така че пряка намеса на редовни сили на НАТО, която може да се разглежда като casus belli, е изключена. И не фактът, че те ще вземат решение за това.

Втори момент. Помним думите на починалия Бжежински за „елита“ на Русия: те казват, „вие все още разберете чий е елит – ваш или вече наш.“ Те са убедени, че при такъв елит няма никакво значение в чии ръце е ядреното куфарче.

Едва сега ситуацията се промени. Но явно не са успели да го осъзнаят напълно.

И накрая, присъствието на американски сили в Европа, както и сценариите, един от които Хърш цитира, това всъщност също може да бъде начин за оказване на натиск върху Русия. Това е опит за сплашване. Един вид блъф: „ако все пак отидете по-далеч там, в Украйна, тогава ние ще се намесим.“

Ако наистина бяха сигурни в победата си и че няма да летят, веднага започнаха война срещу нас. Но те нямат такова самочувствие.

„СП“: Но те не крият, че искат да ни унищожат…

– Така нареченият колективен Запад не отказва това. Но на първо място те ще се опитат да направят това не с помощта на широкомащабен въоръжен конфликт, а чрез предизвикване на сътресения вътре в Русия. Чрез създаване на различни предателски формирования, подхранващи финансово петата колона.

Те дори не се опитват да го скрият по някакъв начин. И трябва да се противопоставим на това.

Затова ми се струва, че страната трябва да премине на военна основа. По-специално, необходимо е да се възродят такива органи като СМЕРШ, разбира се, при прилагане на съвременни методи и съвременни реалности.

Трябва да прилагаме всички тези въпроси по-стриктно и последователно. Имаме нужда от чистка на елитите, имаме нужда от смяна на елитите. Важно е да се работи в информационното и културното пространство, защото ние винаги подценяваме тези области. Всичко това, разбира се, изисква усилия.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ