22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Съвет на дизайнера: 3 лесни и бюджетни начина за декориране на растения у дома

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Растения в саксии – това може да е твърде банално. В следващите редове ще научите как да декорирате с домашни растения по оригинален начин.

Откъде да вземете домашни растения?

Можете да купите всяко растение, което харесвате, от специализирани магазини или панаири за цветя. Когато избирате, консултирайте се относно грижите и дали условията във вашия дом са подходящи за съответното цвете.

Някои растения предпочитат само сянка, докато други, напротив, се нуждаят от няколко часа пряка слънчева светлина. Информацията за това ще ви помогне да се ориентирате кое растение къде да разположите.

Може би във вашия град има събития за обмен на стайни растения или пък сте забелязали невероятно цвете на съседната тераса. Поискайте си клонче.

Бюджетните опции могат да бъдат закупени в магазин, чрез онлайн платформи. Но цветята, които вече са израснали в нечий дом, могат да бъдат нападнати от вредители.

Проверка по рама

5 стайни цветя, които ще донесат късмет и щастие в дома ви през 2023 година

Как да украсите интериора си по оригинален начин с цветя?

Използвайте висящи саксии

Можете да купите готова закачалка или да си направите сами. В интернет можете да намерите различни начини как най-добре да окачите една саксия.

Висящите растения създават своеобразен оазис и усещане за джунгла в дома. Естествените мотиви са една от основните тенденции на този сезон. За декор можете да използвате и подложки, бар столове, маси за кафе.

Орхидеите няма да спрат да цъфтят, ако положите ТЕЗИ грижи

Магазин за Акумулатори

Създайте композиция от няколко вида цветя

Например, можете да разделите пространството за цъфтящи и зелени растения; създайте зелен ъгъл в стаята. Можете да обзаведете работното място със саксии с цветя.

В банята могат да се поставят растения, които обичат високата влажност. Можете да купите специални стълби, рафтове за цветя. Помислете предварително как няколко вида растения ще се комбинират единно с друго.

Украсете саксии за цветя

Можете да избирате от първоначално интересни дизайни на саксии в магазина или да ги декорирате сами. Можете да боядисате саксиите с акрилна боя; украсете почвата с мъх или цветни камъни. Ще се получи нещо прекрасно, което ще ви отърсва от стреса всеки път, когато го погледнете.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ