3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Сбогом, Корнелия: Социалистите искат Ваня Григорова за лидер на БСП

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Сбогом, Корнелия! Редовите социалисти и регионални червени лидери искат Ваня Григорова за водач на БСП! Политик от Столетницата признал, че покрай местния вот синдикалистката влязла в сърцата на хиляди не само в София, където Ваня бе кандидат за кмет, но и в цялата страна. По време на своята кампания Ваня Григорова правеше ежедневни срещи с гражданите, разговаряше с хората непринудено и обсъждаше с тях конкретни проблеми.
В същото време запази добрия тон и не атакува своите опоненти от розовата листа на ПП-ДБ-„Спаси София“ по агресивен начин, така добре познат ни от парламентарните избори.

Това даде основание на пиар експерта Диана Дамянова да сложи висока оценка както на кампанията, така и на самата Григорова и да й предрече ярко политическо бъдеще, пише „Галерия“.
„Мисля, че се роди нов политически лидер на лявото и този политически лидер на лявото ще спечели следващитеизбори, когато и да са те, въпреки че сглобката ще направи така, че такива да няма скоро“, каза Дамянова.

„Свалям шапка на екипа на Ваня Григорова – направили са дълбочинно проучване. Говори се, че това е група хора около Кирил Добрев. Това е най-добрата кампания, правена в България откакто съм в пиара. Изгледах нейното интервю за умнокрасивите, където говори за Троян и за малкия човек и отказва да каже кой е диктатор и чий е Крим.
Всичко това е много прецизно направено, защото тя държи социология в ръката си и някой си е направил труда да даде тези отговори и тя бе на границата през цялото време така, за да говори на своя електорат“, каза още Дамянова. Припомняме, че тя беше първият пиар на „Продължаваме промяната“, но напусна отвратена, а в кулоарите се носи мълвата, че целият политически проект на Кирчовците бил неин.

Проверка по рама

Григорова остана втора на балотажа, като взе само 4000 гласа по-малко от Терзиев, а заради изборните измами на жълтопаветниците вотът отива на съд.
Според леви активисти шефът на столичната организация на БСП Иван Таков е големият победител в местните избори. „Показа, че е добър стратег и знае правилата на играта“, каза пред „Галерия“ стар социалист.

Според него има голяма вероятност още след Нова година в лявото да тръгнат реални процеси към обединение, както и да възникне някаква нова коалиция, включваща формациите, подкрепили Григорова в местния вот.

Столичните социалисти пък открито говорели, че е много възможно Иван Таков да смени Корнелия Нинова, но на някакъв по-късен етап. Към момента лидерката на БСП не била застрашена, защото на всяка крачка изтъквала заслугите си за доброто представяне на Столетницата в кметските избори.
Таков имал поддръжката на всички опоненти на Нинова, но бил достатъчно умен, за да не парадира с това. Според източници на вестника групата на Таков подготвя програма и стратегия за бъдещите парламентарни избори. На тях можело да видим и Григорова като водач на въпросната широка коалиция, включваща и близките до експрезидента Георги Първанов Костадин Паскалев и Мая Манолова.

Материалът Сбогом, Корнелия: Социалистите искат Ваня Григорова за лидер на БСП е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ