България

СЕНЗАЦИЯ! Христо Ковачки влиза в „Магнитски“

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бизнесменът на хунтата ГЕРБ-ДПС Христо Ковачки е включен в нов списък „Магнитски“! Той е трябвало да бъде огласен още в началото на месеца, но публичното му оповестяване е отложено временно.

Освен Ковачки под ударите на санкциите „Магнитски“ попадали и други лица. Част от тях са политици, а другата част са бизнесмени, научи „Филтър“ от свои източници в правосъдната система..

МЪЛНИЯ в Новините Днес: Трима от ГЕРБ в новия списък „Магнитски”?

Списъкът „Магнитски“ включва лица, за които има съмнения за злоупотребих публични средства. Неотдавна Върховният съд в България постанови, че списъкът с българи, който бе изготвен от служебния кабинет на Стефан Янев, е нищожен, защото не отговаря на българското и европейското законодателство.

Енергийният бос Христо Ковачки отдавна има проблеми със съдебните институции основно заради 4 ТЕЦ-а, които замърсяват . околната среда, макар че по документи той не е техен собственик.

През април депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев обяви, че има около 40 компании, свързани с Ковачки, които дължат 166 милиона лева неплатени осигуровки към бюджета. Справката Панев бе получил официално от финансовото министерство.

Първо в Новините Днес: МВР подпука жената и бащата на Иван Гешев! Прокурор №1 опитва да смаже разследването (ДОКУМЕНТИ)

Официално бизнесменът има акционерно участие само в няколко от тях – „Ел Ем Импекс“, „ОЗК Застраховане“ (Новините Днес разкри, че юрисконсулт в застрахователното дружество е жената на Иван Гешев – Детелина Филипова Ханчева, б.ред.), „РУМ Деница“, „Нова Деница“, „Борика 2007“. Самият той твърди, че не е собственик, а само консултант в топлофикациите и ТЕЦ-овете, които му се приписват.

Неотдавна в медиите изтече чернова на български

вариант на американския закон „Магнитски“, което предизвика огромен скандал. Според нашия вариант, който стана ясно, че^ е писан от правосъдния министър Надежда Йорданова, се предвиждаше изпълнителната власт да съставя списъци с хора, за които има съмнения, че са корумпирани.

СТАВА НАПЕЧЕНО: САЩ слагат Бойко Борисов в списъка „Магнитски” заради мръсни сделки с Русия?

Идеята предизвика яростен отпор, защото в нея бе провидяна възможност изпълнителната власт да функционира и като бухалка. Авторите на идеята контрираха, че целта с евентуално изготвени списъци е да светне лампа за българските институции и държавни предприятия, че тези крият опасност.

Материалът СЕНЗАЦИЯ! Христо Ковачки влиза в „Магнитски“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort