България

СКАНДАЛ! Русия взима МОЧА, ГЕРБ мълчи за сделката с Москва и анексирането на Княжевската градина (ДОКУМЕНТИ)

Скандално! Москва е поискала да получи за безвъзмездно ползване #Моча (Монумент на окупационната Червена армия – алтернативното име на Паметника на съветската армия) и прилежащия му терен, който е част от Княжевската градина. Насреща са предложили финансиране на ремонта, видя Новините Днес.

Ето какво пише по темата синият депутат Мартин Димитров:

Това се случва началото на 2021 г. и властите от ГЕРБ укриват тези факти от българското общество. Дори тогавашния областен управител на София (Николай Пехливанов, бивш депутат от „Атака”, бел. Новините Днес) пише:

„В заключение ще си позволя да изразя становището си, че предложението на Посланика на Руската федерация за поемане на разходите за обновяването и поддръжката на ПСА в София за сметка на Руската федерация е в интерес на Българската държава и приемането му не съставлява какъвто и да е политически акт…

След губещата партия на Волен Сидеров, Николай Пехливанов бързо се ориентира към ГЕРБ и стана областен управител на София

От тази гледна точка, реципрочно би било от страна на Българската държава да предостави безсрочното и безвъзмездно право на ползване върху Паметника на съветската армия в гр. София на Руската федерация.“

Проверка по рама

Разполагаме с тези данни след искане по закона за достъп до обществена информация No. РСЦ21-ЕВ00-295/4.10.2021г. до район „Средец“. Вижте приложенията…

А ето какво пише и Петър Славов:

В отговор на питането ни #МОЧА с Мартин Димитров разбираме, че Москва, чрез посланика си у нас, е поискала да финансира „ремонта“ на паметника на съветската армия, в замяна на което ДА Й БЪДЕ ПРЕХВЪРЛЕН същият, ведно с прилежащия парцел за безвъзмездно ползване?!!

Т.е., практически за без пари да получи половината Княжевска градина в центъра на София?!!

Най-тъжното е, както се вижда от приложените документи, които получихме в отговор по наше запитване по #ЗДОИ No. РСЦ21-ЕВ00-295/4.10.2021г. до район „Средец“, предишният областен управител от #жипковото управление направо е подготвял прехвърляне на собственост върху имот – вписване в кадастъра, комуникация със съответните министерства и взаимодействие с ДАГ на Столична община и пр.. и 👉👉 в заключение е предложил да се уважи искането и „да се предостави безсрочното и безвъзмездно право на ползване на Руската федерация“?!!

Питаме: Защо предишната власт е премълчала за това скандално искане на Москва и е държала българските граждани в неведение за тези  практически териториални претенции и КОГА най-после този монумент ще бъде изпратен в музея, където му е мястото?!!

Магазин за Акумулатори

Материалът СКАНДАЛ! Русия взима МОЧА, ГЕРБ мълчи за сделката с Москва и анексирането на Княжевската градина (ДОКУМЕНТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button