България

Пеевски на влизане в ДАНС: Тепърва ще разкажа неща за много хора! (Бойко Борисов изпадна в паника?) 

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски изненадващо се появи в ДАНС. Той се яви в агенцията около 13 часа заедно с адвокат. Пеевски отказа коментар преди медиите. Помоли да се спазва дистанция, защото „има грипна епидемия“ и обеща занапред да прави публични изяви, предаде репортер на Новините Днес.

„Ще се показвам в публичното пространство, тепърва ще станат ясни нещата за много хора (…) Всичко съм обяснил вчера“, заяви бизнесменът, който вчера обяви в отворено писмо, че твърденията на журналистическото разследване „Pandora Papers“ не отговарят на истината.

В политическите среди се говори, че Делян Пеевски бил бесен, че се е озовал в списъка „Магнитски”, а Бойко Борисов се спасил, поне засега. Истината е, че реално точно Борисов стои зад всичките далавери и като премиер е имал нужната власт, за да ги върти, но пешкира го обира Пеевски.

Проверка по рама

Междувременно на сайта си ДАНС съобщи, че е започнала проверка във връзка с разкритията на международното журналистическо разследване „Досиетата Пандора“.

„Извършват се действия в съответствие със законовите компетенции на ДАНС, включително и обмен на информация с партньорски служби и организации. Проверяваните лица имат връзка с информация, изнесена в разследването на Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) „Pandora Papers“, пише в него.

Материалът Пеевски на влизане в ДАНС: Тепърва ще разкажа неща за много хора! (Бойко Борисов изпадна в паника?) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button