19.8 C
София
петък, май 24, 2024

След новина на Narod.bg: ДАНС нахлу в „Индустриални зони”

ПРОЧЕТИ СЪЩО


След публикация на Narod.bg от 11 април спецченгета от Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) са влезли днес на проверка в Национална компания „Индустриални зони” ЕАД (НКИЗ), научихме от наш източник в българското ФБР.

Засега акцията не е обявена официално. Агентите на ДАНС проверяват холдинга, специализиран в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, за скандалния дублиран строеж са пречиствателна станция, за което съобщихме в последния материал по темата „НКИЗ”.

Според оскъдната информация в 100% държавната компания одиторите от Агенция „Държавна финансова инспекция” (АДФИ) разкрили дублиране на 2 пречиствателни станции, едната не е въведена в експлоатация, но НКИЗ прави втора със същата спецификация, капацитет и мощности, което реално е източване на средства. Сега скандалът е на мушката и на ДАНС.

Проверка по рама

Безобразията са се случили по време на управлението на разследваната директорка Антоанета Петрова Иванова-Барес, която стана медийна звезда с безумните покупки на кюлчета злато, луксозно дамско бельо, маркови дрехи и кръчмарски запои с пари на управляваната от нея държавна фирма.

Материалът След новина на Narod.bg: ДАНС нахлу в „Индустриални зони” е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ