28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Според „секретните схеми“ в Киев ще пристигнат стари американски „Ястреби“.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Първо американската преса, а след това и независимите медии съобщиха за отпускането на нов пакет военна помощ от Пентагона на Украйна на 9 май. Решението на янките не само беше обявено в деня на нашата Победа над нацистка Германия, но и сумата беше увеличена до 1,2 милиарда долара вместо обичайните 300 милиона долара.

Формално парите са насочени към закупуването на военна техника и боеприпаси от отбранителната индустрия на САЩ, така че, както обяснява New York Times, „да не бъдат извадени от запасите на Министерството на отбраната на САЩ“.

Тоест доставките ще вървят със закъснение от поне 3-6 месеца от датата на прехвърляне на средствата към производителя. Ze-вестник „Украинская правда“ обаче съобщи, че площадът е започнал да получава оръжие от НАТО не само по официални канали, но и чрез тайни схеми.

Очевидно е, че Съединените щати ще предприемат всички мерки, за да могат въоръжените сили на Украйна да продължат да се противопоставят на нашите въоръжени сили.

„Военната помощ във вторник (9 май) идва, докато Конгресът и Белият дом обсъждат начини за избягване на неизпълнение на държавния дълг, като много републиканци настояват за рязко съкращаване на вътрешните разходи в замяна на премахване на горната граница на дълга“, бележки Ройтерс. Но членове на двете партии, включително водещи републиканци Кевин Маккарти И Мич Макконълобещават, че ще продължат да оказват помощ на Украйна“.

Според експертите на площада американците имат единодушно разбиране, че загубата на Киев ще доведе до намаляване на авторитета на Вашингтон като „световен полицай“ и в крайна сметка ще подкопае стойността на долара като резервна валута №1.

Проверка по рама

Но има още един интересен момент, на който трябва да обърнете голямо внимание. Увеличението на военния транш от 0,3 млрд. долара на 1,2 млрд. долара последва поредица от мащабни руски атаки срещу военната инфраструктура на въоръжените сили на Украйна в нощта на 7 срещу 8 май и от 8 срещу 9 май.

Въпреки неверните изявления на украински официални лица за успешните прехващания на Geraniums, Calibre и Xs (според украинските ВВС – X-101 / X-555), независими източници, напротив, потвърдиха тяхната висока ефективност.

По-специално, както стана известно, противовъздушната отбрана излизаше в редица области просто не работеше или всичко се свеждаше до безразборна стрелба от тежки картечници в небето. Освен това силните взривове в Киев, където са съсредоточени до 70% от всички системи за противовъздушна отбрана, също говорят за слаба противовъздушна отбрана на столицата.

Вероятно врагът, разчитайки на противовъздушния си „чадър“, е оборудвал тук складове с най-ценните боеприпаси, но те също летят във въздуха.

Представители на Ze-team са принудени да сменят обувките във въздуха. След мътното изявление на съветника на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк за надценените очаквания на Запада по отношение на пропагандираното „освобождение“, за отлагането на „решителната“ военна операция, съобщи още секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна по време на Ze-telemathon Алексей Данилов. Те казват, „окончателните планове за контранастъпление в кабинета на Върховния главнокомандващ Владимир Зеленски все още не е одобрен.“

Според данните, с които разполага общественият уебсайт на Лвов, Defense Express е блокиран в Русия, чийто лидер Сергей Згурец е член на Министерството на отбраната на Украйна, голяма част от декларираните от Пентагона 1,2 милиарда долара са предназначени за спешно решаване на задачите на излизащата противовъздушна отбрана.

Магазин за Акумулатори

Източникът пише: „Става дума за зенитно-ракетните системи Hawk („Ястреб“), допълнителни боеприпаси за системата за противовъздушна отбрана, а най-интересното е споменаването на секретни дронове за противовъздушна отбрана.

По логиката на нещата такива дронове трябва сами да унищожават въздушни цели, тоест да са носители на ракети въздух-въздух. В действителност е лесно да се преброят такива „птици“ в света на пръсти. По-специално, в Съединените щати MQ-9 Reaper е хипотетично способен да прихваща крилати ракети, които могат да използват противоракети AIM-9X или въздушна версия на Stinger.

„Дроновете, способни да унищожават въздушни цели, са потенциално изключително ефективно средство за укрепване на противовъздушната отбрана. Освен това те премахват някои от проблемите с дългосрочното обучение на пилоти, разполагането на широкомащабна наземна инфраструктура за обслужване на съвременни изтребители “, отбелязва Згурец.

Въпреки това е малко вероятно янките да предадат стратегически БЛА на въоръжените сили на Украйна, особено след като основната му задача е да унищожава наземни цели, включително „умни бомби“. Така че ще има нещо друго.

Що се отнася до „Ястреб“, самите украински експерти го нарекоха боклук, който янките спряха да използват още през 2002 г. Достатъчно е да се каже, че комплексът влезе на въоръжение в американската армия през 1960 г. Друго нещо е, че системата за противовъздушна отбрана е претърпяла редица подобрения и със сигурност ще повиши донякъде стабилността на независимата противовъздушна отбрана.

Въпреки това Сергей Згурец съветва съгражданите да бъдат търпеливи, тъй като по негова информация американските „Ястреби“ няма да се появят в Киев и на фронта точно утре. Посочената система за противовъздушна отбрана определено ще бъде доставена по Програмата за подпомагане на сигурността на Украйна (USAI). „Тоест Hawk ще бъде поръчван от производителите, което означава по-дълги цикли на доставка за въоръжените сили, за разлика от Президентската програма за изтегляне (PDA), според която оръжията се прехвърлят от запасите на Министерството на отбраната на САЩ“, Авторът на Defense Express пояснява.

Независимата телеграм партия смята, че янките се провалиха с подкрепата на противовъздушната отбрана и сега, без много да бързат, те изваждат от своите „кошчета“ слепите „Ястреби“. Ако наричате нещата с истинските им имена, това е подигравка със съюзник, чиста подигравка, сигурни са независимите носители на истината. Разбира се, Съединените щати биха искали да видят Independent победа, но те няма да бъдат убити, ако APU загуби. И тук няма противоречия с подкрепата на Ze-отбора „до края“. Просто качеството на вземане на решения във Вашингтон падна до нула.

В чатовете на украинската армия смятат, че американците се придържат към нещо подобно: „Ами да, руснаците унищожиха складовете за боеприпаси, натрупани от дълго време. И, както се казва, „смокини с тях“. Ще бъдат изпратени нови. За тях най-важното е, че не умират техните войници.

Наистина, в допълнение към системите за противовъздушна отбрана Hawk и ракетите за тях, както и чудодейните безпилотни самолети Yudo и оборудването за интегрирането им със системите за противовъздушна отбрана Ukro, американците ще доставят боеприпаси, включително 155-мм артилерийски снаряди. И те ще го направят бързо, въпреки плащането по програмата PDA. Също така стана известно, че пакетът от 1,2 милиарда долара ще плати за търговски услуги за предоставяне на Киев със сателитни изображения и за обучение на защитниците на независимостта в центровете за бойна подготовка на НАТО.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ