17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Тайните на градинарите: Лятно подрязване на растенията

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Добрите градинари споделят своите тайни за винаги свежи растения. Една от тях е редовното подрязване през лятото. Това ще сведете до минимум риска от навлизане на гъбична инфекция през рани от подрязване.
Растения, които да подрязвате през лятото

Лабурнум
Черешите и костилковите плодове, лабурнумът, тополите и рододендроните са растения, изложени на риск от заболяване от сребърни листа. Те се разпространяват от гъбични спори във влажни условия, които навлизат през пресни рани от подрязване и причиняват сериозно загиване.

През летния сезон спорите са по-малко и раните от подрязване заздравяват по-бързо, което означава, че и инфекциите не са много вероятни.
Лятно подрязване на овошки: Ето какво трябва да знаете

Проверка по рама

Дамсънс
Това растение има нужда от малко подрязване, но отново задължително през лятото – така ще избегнете кървенето на дървото и ще предотвратите заболявания.

Рододендрони

Рододендроните изискват много малко подрязване, което трябва да се извършва през лятото. Отстранете пресичащи се, слаби или мъртви клони, както и ниско висящи клони, които докосват земята.
Зелена ренклода

Младите растения могат да се подрязват силно през лятото, за да се получи здрава рамка от клони. При по-стари дървета отстранете мъртвите, болните и пресичащите се клони и отрежете силни нови растежи, за да оставите шест листа на клона.

Магазин за Акумулатори

Грешки при подрязване на РОЗИТЕ, които да избягвате
Кайсии

Ако искате да имате чудесна реколта от кайсии, подрязвайте редовно слаби и стари клони през лятото.

Лабурнум
Това растение трябва да се подрязва в периода от август до средата на зимата. Отрежете повредените стъбла, както и други, които развалят външния вид.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ