-1.1 C
София
сряда, март 29, 2023

Трябва ли да започнете да приемате магнезий за сън?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Когато става въпрос за помощни средства за сън, може би сте запознати с мелатонина, който може да ви помогне да заспите. Но сега все повече хора използват магнезий за сън.
Липсата на сън се отразява на остротата на ума, настроението и продуктивността

Според проучване чувството на умора се отразява отрицателно на способността на хората да спортуват и концентрират. Недостатъчната почивка през нощта дори влошава отношенията им със семейството и приятелите.
5-те най-добри източника на магнезий

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МАГНЕЗИЯТ?
Магнезият е минерал, който помага на повече от 300 ензима да извършват различни химични реакции в организма, включително:

Проверка по рама

– Контрол на кръвната глюкоза
– Регулиране на кръвното налягане

– Производство на енергия

– Гликолиза
– Мускулна и нервна функция

– Оксидативно фосфорилиране

Магазин за Акумулатори

– Синтез на протеини
7 храни, които ще ви осигурят добър сън

Магнезият действа и като електрически проводник, който свива мускулите и кара сърцето да бие равномерно, според някои експерти.

НО НАИСТИНА ЛИ МАГНЕЗИЯТ МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА ЗАСПИТЕ ПО-ЛЕСНО?
От една страна, магнезият е важен участник в много от етапите, които ви позволяват да приемате протеини и да ги превръщате в химикали, които ви помагат да се чувствате сънливи. Той също така спомага за успокояване на нервната система, като й помага да работи по-ефективно. Ето защо магнезият често е добавка, която лекарите използват, за да помогнат на хората да се справят със симптомите на синдрома на неспокойните крака. Този минерал също така помага на организма да поддържа нивата на гама-аминомаслена киселина (GABA) – невротрансмитер, който отговаря за „изключването“ на будността. 

6 признака, че имате нужда от магнезий

КАКВО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО НЕДОСТИГ НА МАГНЕЗИЙ?

Магнезият се набавя доста лесно от храната. Въпреки това, ако не получавате достатъчно магнезий в храната си, сте изложени на риск от недостиг. Според проучванията хората, които имат лоша, небалансирана диета като цяло, всички, които не могат да абсорбират магнезий поради някои заболявания на червата или прекомерна употреба на лаксативи, или хората, които имат проблеми с бъбреците или диабет, могат да бъдат по-застрашени от магнезиев дефицит. Липсата на магнезий може да доведе до симптоми, включващи мускулни потрепвания, спазми, депресия, умора и дори високо кръвно налягане. Но сериозният магнезиев дефицит е доста рядко явление, казват експерите. 

КОИ ХРАНИ СА БОГАТИ НА МАГНЕЗИЙ?

Трябва да се опитате да си набавите солидно количество магнезий от храната. Така че не е необходимо да се обръщате към хранителна добавка, освен ако нямате диагностициран недостиг. Това означава да добавяте към храната си повече храни като бадеми, спанак, соево мляко, фъстъчено масло и авокадо, които са добри източници на магнезий. Магнезият се съдържа и в млечните продукти като яйца, мляко и кисело мляко, както и в бананите.

Консумирайте тези неща и ще имате добър сън

ПО-ДОБЪР ЛИ Е МАГНЕЗИЯТ ЗА СЪНЯ ОТ МЕЛАТОНИНА?

Всъщност магнезият и мелатонинът са насочени към две различни неща по отношение на съня. Магнезият може да помогне за отпускането и успокояването на тялото ви, докато мелатонинът директно ще доведе до хормонални промени, които могат да ви накарат да заспите. Мелатонинът ще повлияе по-пряко на съня ви и вероятно ще има по-силно въздействие върху навиците за сън в сравнение с магнезия, който основно ще ви помогне само да се отпуснете преди лягане. Може би е най-добре първо да опитате с магнезий, за да ви помогне да се успокоите и ако установите, че той не върши работа, тогава помислете дали да не опитате мелатонин.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ