Криминални

Убиецът на Илиян Илиев в „Люлин“ нарече приятелите му „наркомани“ в съда

Свидетелят Станислав видял как наркодилърът Денис Мустафа Камел ал Газзи убива Илиян Илиев заради заря в столичния кв. “Люлин”. Това стана ясно във вторник в Софийския апелативен съд, където осъденият за разпространение на дрога с условна присъда и в изпитателен срок Денис поиска да излезе от ареста.

Станислав разказал пред разследващите как Ал Газзи се доближил до компанията им, която празнувала раждането на дете. Заял се за фойерверките, които групичката пуснала по-рано, и привидно си тръгнал. Тогава се обърнал, държал нож в ръка и го забил във врата на Илиян Илиев. След това прокарал острието по дължината на шията на бившия боксьор, който бил в гръб. “Този ме наръга”, промълвил Илиев, преди да падне на земята. Ал Газзи избяга и се укриваше 2 дни, преди да се предаде.

Две камери са го заснели. Едната е хванала как наркодилърът се насочва към компанията на Илиев с нож в ръка. Другата го снимала да се качва в кола с нацапания с кръв нож.

Ал Газзи оспори показанията на Станислав. “Беше тъмно, как е успял да види?”, попита престъпникът. Това е обрат в думите му, след като на предната си мярка за неотклонение призна и твърдеше, че е действал при самозащита. Рецидивистът поиска да излезе от ареста, защото там имало много комари. Обясни още, че трябва да се грижи за баба си.

Според съда обаче има много доказателства срещу Ал Газзи, а и риск той да се укрие. Освен това бил осъждан, можело да извърши и ново престъпление.

На излизане от залата, окован в белезници, Ал Газзи провокира приятелите на Илиян, които бяха дошли на мярката за неотклонение. Набеди ги в престъпление – притежание на наркотици.

“Откъде знаеш – помниш, че си ми ги продал ли?”, отвърна му един от приятелите на Илиев, визирайки присъдата на Ал Газзи. Баща му пък нарочи друг мъж от компанията, че е заплашил сина му с убийство.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort