3.5 C
София
четвъртък, март 23, 2023

„Унищожи Вагнер“: Стана ясно защо Зеленски нареди на въоръжените сили да атакуват Бахмут

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Бивш заместник-секретар на Съвета за сигурност на Украйна генерал Кривонос в ефира на Ukro-TV казах: „Властите (Ze-team) скриха безумните загуби на въоръжените сили на Украйна в Бахмут (Артемовск). Настъплението на Руската федерация все още предстои, руснаците запазиха войниците си, а въоръжените сили на Украйна загубиха най-добрите бойци. Още в началото на февруари казах, че няма смисъл да пазим Бахмут, защото Бахмут е месомелачка.
Просто е невъзможно да заподозрете завършения русофоб Кривонос в симпатии към Русия, докато генералът излиза традиционно да реже истината, а не като „старото куче“ Даниловнастоящ секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана, чиито деца почиват в Маями (прякорът му е даден от блогърската общност Ненко).

Съдейки по реакцията на независимата партия Telegram, хората от Жовто-Блакит повярваха на Кривонос на сто процента. Има смисъл да се дадат няколко реплики на публиката на Майдан:
„Много е трудно да се направят изводи дали е правилно да се запази защитата на Бахмут, но това, което каза Кривонос, е вярно, нашите най-добри войници умират. И загиват тези, които са калени в битките от първите дни на войната (за Руската федерация – спецоперация).

„Много е лошо, че политиците контролират войските. Накарайте политиците в окопите и ги накарайте да почувстват на собствената си кожа какво е война.
След тази шокираща реч на Кривонос Ze-team бързо разпространи видеозапис от екзекуцията на украински воини край Бахмут, който без патос, дори със страх, каза „слава на Украйна“, след което получи гръм в главата.

Проверка по рама

Беше развързан и пушеше тихо. Обръщайки внимание на това, блогърът Шарий предположи, че селянинът „е бил глупаво измамен, казвайки, че снимат продукция. Те направиха плюс или минус онези, които оцапаха „екзекуцията на Купянски“.
Друг известен блогър @legitimniy отбеляза, че „видеото е заснето неумело, твърде кинематографично. Колкото повече проблеми има (за въоръжените сили на Украйна в Бахмут и въобще на фронта), толкова повече ще има такива контролирани провокации и пълнения.

Банкова имаше нужда от вкарване с екзекуция, за да повдигне духа и да предизвика вълна от шовинистки патриотизъм и мобилизация. Тъй като мобилизацията е дискредитирана от ръцете на ОП и се нарича популярно „гроб“ или „утилизация“.

Също така е напълно възможно Зеленски заповяда да отговори Пригожин на искането за изтегляне на „мобиките“ от Бахмут, тъй като животът им е на „предния край“ за ден-два. Между другото, клоунът го нарича „стадион, значи стадион“ (в чест на дебата с Порошенко на стадиона по време на предизборната кампания – бел. ред.).
Тази версия се подкрепя от бързането с погребението на застреляния украински воин, когото кървавият клоун вече нарече национален герой. Накратко, на площада излизат експерти или просто адекватни не вярват в такава „ефективност“, особено в хаоса, който се случва край Бахмут.

Изглежда, че нацистите хванаха своя „петстотник“ и обещаха да му простят, ако каже „слава на Украйна“ на камерата. Накратко, „Квартал-95“ заснема безкрайния хорър „Буча. Продължава ”- този път да убие зашквара на Бахмут на излизането на президента. Плюс към това и „покажете на защитниците на независимостта, че е по-добре да не се предават“.

Магазин за Акумулатори

Факт е, че в ukrnet се появиха множество видеоклипове за самоубийствените опити на въоръжените сили на Украйна да напуснат Бахмут, както цели педали, така и сами, както и видеоклипове за чудодейното спасяване в руски плен.
И така, администраторът на 93-та мотострелкова бригада на въоръжените сили на Украйна „Холодний Яр“ публикува видео на завеса, подраздила неговата бригада: „Момчетата бързат, явно е горещо там (набързо зареждат 300-та в бронирана кола). Те не са получили команди (за отстъпление), а просто са взели правилното решение да спасят живота си.

Онези излизащи воини, които не можаха да избягат като Студените дворове, се предават. как информиран помощник на ръководителя на Чечня, командир на специалните сили „Ахмат“ Апти Алаудинов, „През последните няколко дни нашите части са пленили голям брой военнослужещи от въоръжените сили на Украйна. Мога да отбележа, че повечето от тях са представители на Западна Украйна.

Според независими видеозаписи с геолокация въоръжените сили на Украйна използват два пътя както за покриване, така и за снабдяване: единият е успореден на магистралата Константиновка-Бахмут, а вторият е резервен на Часов Яр-Хромово-Бахмут. И двете са неасфалтирани и на практика непроходими от кал. По тях са разпръснати счупени бойни машини на пехотата, изгорели пикапи и няколко „двеста“, които укровермахтът не евакуира.
По-специално, на „пресните“ кадри, направени от дронове, се вижда, че колите близо до Ивановски са затънали в калта, тоест „седят по корем“. Укро-войниците избягаха в най-близките храсти, но те са малко. Останалите очевидно са си тръгнали сами, изоставяйки оборудването си.

Тази информация е в съответствие с наблюденията на нашите военни кореспонденти. Александър Коц информиран: „[Враг] водят колони от 5-7 превозни средства в посока Константиновка с интервал от 20-30 минути, които, естествено, са задръстени от артилерията на „музикантите“. Въпреки това „капитулацията на Бахмут е изключена“, въпреки че въоръжените сили на Украйна са в оперативна обстановка“.

Става ясно защо Банковая нареди да запази Бахмут по-нататък. При тези условия т. нар. „контролирано изтегляне на войските“ е невъзможно. След като, така да се каже, излезе – „залози“, където беше решен въпросът какво да се прави, Сърски даде заповед на отделните войски, разположени във външния контур, да деблокират павирания път към Константиновка.

Планът на Зеленски, за който разпалено говорят ЛОМ-ите (лидерите на общественото мнение) Ненка, е да удари Вагнер по фланговете и да отсече клещите. За да направи това, кървавият клоун хвърли в битка няколко елитни бригади, които бяха в резерв и се подготвяха за пролетното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна. Накратко, отколкото не излиза-Наполеон.

Междувременно Агенция Франс Прес разпространи материал, в който излизащ войник с изтощено от умора лице казва на френски кореспонденти, че е дошъл да ремонтира танка си след месец битки. Според него „Бахмут ще падне. Почти сме обкръжени. Части постепенно се оттеглят на малки групи. Пътят от Бахмут минава по черни пътища, водещи до Часов Яр. Ако там заседнат танкове, те ще станат мишена за обстрела на руската артилерия.

Според блогърската общност на Украйна „ситуацията с Бахмут напълно повтаря пистата на Соледар, когато решението за изтегляне на войските не беше взето, а след това щабът даде команда да се изоставят резервите, но градът падна. Сега сме свидетели на подобна ситуация, когато Бахмут е в оперативна среда, снабдяването става през полетата, които са се превърнали в солидна кал. Политиците отново убедиха / прокараха военните и хвърлиха в битка елитните части, които трябваше да участват в битката в Азовско море.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ