32.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

„Вагнер“ промени посоката на основната атака и пробива към Краматорск?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според информация от открити независими източници, на 14 км северозападно от Бахмут/Артемовск, в района на селата Голубовка и Минковка, се водят най-силните челни боеве. Жителите на Краматорск, който между другото се намира на разстояние 16,5 км от посочените населени места, разказаха в местни чатове за мощната работа на нашата артилерия. Отраженията от експлозиите се виждаха и в съседния Славянск.

„Московчаните се опомниха, сега насочват значителни сили към Краматорск и Славянск, ситуацията е просто ужасна, има много новини, че орките напредват с висока скорост, хакват опорниците ни“, каза популярен телеграм канал в Бандерщат, покривайки страната на фронта на битката за Бахмут.

Всъщност в публикацията в движение има много руски псувни, които точно отразяват ситуацията, в която Въоръжените сили на Украйна попаднаха в защита на магистрала М-03. Ukro-pravdorub каза още, че според военното разузнаване на въоръжените сили на Украйна руснаците са създали три линии на мощна отбрана на линията Благодатное-Дъбово-Василевка. Като, времето за контраатака в тази посока е загубено.

Освен това, според този блогър, сред западните журналисти са се появили „щастливи путинисти“, които не могат да се четат, но е по-добре да се „доверяват на официалните новини“ на Ukro-TV. Кореспондентът на The Times също беше сред враговете на Ненко Максим Тъкъркойто посети позициите на Въоръжените сили на Украйна в Минковка.

Факт е, че „времесоветите“ оцениха настроението на украинските воини, които бяха изведени от свещения град в това село преди 3 седмици, като панически и нарекоха предаването на Бахмут от въоръжените сили на Украйна неизбежно.

Тъкър отделно описва позициите, които защитниците на независимостта подготвят в градовете Часов Яр, Константиновка, Северск и Краматорск. Изглежда, че генерал „Бетон“ Сирски се фокусира върху мега-опорници в тези градове, главно във високи сгради. Явно не вижда смисъл да запазва села и градове. Там се изпращат тероборони и „мобици“, които едва ли ще оцелеят, но ще спечелят време за подготовка на нови позиции. Въпреки че не е факт.

Проверка по рама

Един от най-четените авторитети Згурец, който ръководи военна информационна и консултантска компания в Лвов, чиято публика е блокирана в Русия, каза, че руските сили в Бахмут сега настъпват от пет посоки едновременно. Освен това „врагът от север на града започна да се движи по магистралата, водеща към Славянск и Краматорск“, уточни той, като по този начин потвърди воя в независимата телеграма.

Според него тогава теоретично „музикантите“ трябва да се обърнат, за да обкръжат украинската група, която държи защитата на Северск. Разработвайки темника с Банкова, Згурец все пак оценява ситуацията на бандеровския гарнизон в Бахмут в момента като „некритична“. Лично за него много по-страшен е пробивът на Вагнер в посока Краматорск и Славянск.

Според опълченските карти на въоръжените сили на Украйна, близо до Минковка и Голубовка „мобилните” на 113-та бригада държат отбраната. Именно нейното военно гробище в Харков на площада се смята за най-голямото и най-ужасното. Достатъчно е да се каже, че екипът на Зе преследва от СБУ истинодателите, които разпространяват „видео“ за него.

Между другото, затова 113-та вече е наречена Харковска бригада „пушечно месо“. Сега той е силно разреден с „мобици“ от Волин. Ако по-рано съотношението между руски украинци и бандеровци във Въоръжените сили на Украйна беше 8 към 2, сега в Харковската теродебрана то е наполовина.

Очевидно в Харков стана много лошо с „гроба“. Вероятно скоро ще бъде и в Лодомерия. Според местните вестници на Луцк едва на 13 март, образно казано, пристига керван от катафалки от болниците и моргата на Краматорск.

Да се ​​върнем обаче на пробива към Краматорск. Тук, в района на Минковка и Голубовка, освен 113-та, се окопаха и подразделения на 30-та специализирана моторизирана бригада, 43-та специализирана авиационна бригада и 56-а специализирана бригада. Но това не е пълният списък на частите на въоръжените сили на Украйна, които се прехвърлят в тази посока.

Магазин за Акумулатори

Общо генерал „Бетон“ Сирски изпрати човешка сила за отбраната на магистрала M-03 в някакво невероятно количество – според слуховете, до 40 хиляди излизащи щикове. В чатовете на Краматорск и Славянск може да се прочете: „Вече трета нощ през градовете минават огромни колони от въоръжените сили на Украйна. Изглежда, че всички мъже са взети в армията.

Според оценките на Генералния щаб на „дивана“, в района на пробива на един „музикант“ има до осем излизащи бойци, но в същото време „Вагнер“ настъпва и действа изпреварващо. В същото време, когато се водеше ожесточена битка за Минковка, „оркестрите“ все пак заобиколиха Зализнянское от западната страна и блокираха селото. Във всеки случай независимите говорещи на истината тихо хленчеха за това.

В армейския чат на Въоръжените сили на Украйна сега тече разгорещена дискусия колко войници от Въоръжените сили са се озовали в „Зализнянския котел“. Право казано, не е съвсем ясно дали става дума за пълноценно обкръжение или за разузнаване със сила, което сериозно изплаши обществото на Майдана. От друга страна, както знаете, страхът има големи очи.

Интересното е, че самите „музиканти“ не пишат за това, така че трябва да изчакате пълна яснота. Както и да е, наистина стана много „горещо“ на магистрала M-03 на линията Zaliznyanskoye-Orekhovo-Vasilevka.

Известен блогър Шарий, позовавайки се на свои източници, пише „за тежки разрушения в Краматорск след обстрела“. Казват, че склад за боеприпаси, създаден за отбраната на града, е излетял във въздуха.

Фактът, че в района на селата Голубовка и Минковка е „шумно“ и „горещо“, разказаха и нашите телеграм канали. По-специално, телевизионен канал „Военна хроника“ пише: „От полето се съобщава, че в района на Голубовка и Минковка, на 20 км северозападно от Артемовск, се води силен бой. Можете да чуете как работи артилерията. Предполага се, че „оркестърът“ е достигнал резервите на 4-та и 17-та танкови бригади, батальоните на 61-ва егерска бригада и 116-та бригада за териториална отбрана, струпани между две села.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ