8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

Ветеран от ФСБ: Слагането на психотропи не е инжекция в дупето!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ако в първо действие на сцената виси пистолет, то в хода на пиесата той непременно ще стреля. Това е Чехов. Ако воюваща страна е снабдена със забранено оръжие, то ще бъде използвано. Това е нашата реалност. И как ще се използва: в битка срещу врага или ще организират провокация, въпросът е вече друг.
Сега по същество: началник на войските за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на РФ Игор Кирилов на брифинг той каза, че САЩ планират мащабни провокации в Украйна с използване на военното психотропно отровно вещество Bi-Zet. Американците вече го използваха във Виетнам, Ирак и Сирия.

„Фактите на едновременната доставка (в Украйна) на токсични химикали и средства за защита срещу тях показват опит за извършване на мащабни провокации с използване на военното психотропно отровно вещество B-Zet по време на конфликта“, каза Кирилов.
Съгласно Конвенцията за химическите оръжия (CWC), B-Zet е контролиран химикал и употребата му е забранена от член 1 от CWC.

Но това не е всичко. Центърът, който е част от структурата на НАТО, е планирал доставката на защитно оборудване за Украйна, приоритетно антидоти за зарин и зоман. Киевският режим ще получи около 55 хиляди комплекта лични предпазни средства, същия брой противогази и 13 хиляди индивидуални противохимични опаковки.
Генерал Кирилов каза още, че на 10 февруари в Краматорск е пристигнал товар с химикали. Той е бил придружаван от чужденци, а химикалите са били поставени на бронирани автомобили американско производство.

Проверка по рама

Искат ли да прилагат сирийските разработки или подготвят Ypres 2.0? Рано е да се правят изводи, полковник от ФСБ в оставка Сергей Гончаров.
– Информацията, че въоръжените сили на Украйна използват някакви психотропни вещества, идва от самото начало на спецоперацията. Или използват черупки с психотропни вещества, или сами пият някакви хапчета, за да бъдат смели, активни, решителни. Но фактите за такова приложение все още не са доказани. Засега всичко е само приказки. Малко вероятно е тези вещества да бъдат използвани на бойното поле.

Защото кой може да гарантира, че в резултат на такова нападение ще пострадат само руски войници и че войниците от Въоръжените сили на Украйна няма да попаднат под тяхно влияние? Това не е изстрел в задника! Освен това Украйна добре осъзнава, че щом използва някакво оръжие, което въздейства върху психиката на врага, световното обществено мнение по отношение на нея ще се промени драстично. В Киев не са глупаци, те прекрасно разбират какво рискуват. Можете ли да си представите какъв скандал ще възникне, ако стане известно, че Украйна е използвала забранени отровни или психотропни вещества?

Военен експерт Виктор Литовкиннапротив, предполага, че провокациите са просто възможни.
— Химическите оръжия и психотропните вещества са малко по-различни неща. Но във всеки случай няма да можем да ги приложим в отговор. Защото унищожихме нашите химически оръжия под надзора на Организацията за забрана на химическите оръжия в съответствие с конвенцията за забрана. Но ако украинците започнат да го използват, ние ще ударим местата, където се съхраняват тези вещества. Но ние няма да ударим Съединените щати, ако искате да попитате за това. Ние не нападаме Съединените щати за това, че са снабдили киевския режим с Hymars и всичко останало.

съвместно предприятие»: – Но няма ли да се окаже, че въоръжените сили на Украйна сами ще използват тези вещества, но ще обвинят Русия за това?

Магазин за Акумулатори

– Да, възможно е. И най-добрата защита срещу подобни провокации е разкриването на факти за доставка на психотропни и други вещества на територията на Украйна. Така че изказването на генерал-лейтенант Кирилов беше много правилно и навременно. Сега въоръжените сили на Украйна не могат да използват тези вещества, защото по този начин ще се раздадат. Но въпреки това населението за всеки случай трябва да бъде информирано за такава опасност. И, разбира се, нашите войници трябва да имат всички необходими средства за химическа защита – това е задължително.
Но може би американците търсят извинение да започнат военна подкрепа за режима в Киев – или, още по-лошо, обмислят възможността за намеса, както направиха в Ирак. С одобрението на световната общност, разбира се. И за да се осигури това одобрение, провокация в стила на сирийската Гута ще бъде много полезна.

Американците биха се впуснали в такава авантюра, ако си имаха работа не с Русия, а с някоя друга държава, смята експерт Михаил Александров.

„Не мисля, че американците искат ескалация на конфликта. Те не са самоубийци и не искат да ги унищожим. Още повече, че сега се оттеглихме от договора СТАРТ и това отваря повече възможности за нас. Сега можем да разположим много повече ядрени бойни глави, насочени към САЩ. Въпреки че някои фигури в нашето външно министерство казват, че няма да направим това, че ние пак ще се придържаме към това споразумение. Но теоретично, ако видим, че американците ескалират, тогава можем да отговорим и да увеличим броя на ядрените бойни глави, разположени от САЩ.
Експертът посочи още едно обстоятелство, което трябва да се вземе предвид.

– Не е ясно какво искат да получат американците чрез провокации с отровни вещества. В Сирия, например, те трябваше да дискредитират нашите миротворци. Да ни окажат натиск, за да се съгласим на примирие и да направим някакви отстъпки. И тогава какво ще получат, ако обвинят Русия в използване на отровни вещества? Малко вероятно е да се надяват, че ако Съединените щати повдигнат въпроса за използването на токсични и психотропни вещества от Русия в ООН, ние веднага ще се уплашим и ще ограничим специалната операция. Това няма да се случи и те трябва много добре да го разберат. Освен това подобни провокации могат да ни изиграят в полза, защото ако Украйна използва отровни или психотропни оръжия в конфликт, тогава ние ще имаме право да отговорим на тези действия с ядрен удар. В крайна сметка ние унищожихме нашите химически оръжия.

Ето един пример от същата серия. Спомнете си как ни плашеха с някаква мръсна бомба. Но ние не се страхувахме. Ако украинците бяха използвали тази мръсна ядрена бомба, нашият ядрен отговор на Киев веднага щеше да последва. А киевският режим и неговите западни куратори изобщо не се нуждаят от това. Въпреки че спецоперацията наистина щеше да приключи дотук. И това трябва да се каже директно. Сигурен съм, че ако говорихме остро с опонентите си, щяхме да ни уважават много повече. И когато всички се опитваме да преговаряме и мрънкаме, западняците ще станат нагли – казва Михаил Александров.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ