28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Яжте по 30 грама протеин с всяко хранене, за да отслабнете

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Редовните упражнения са важна част от здравословния начин на живот и могат да доведат до редица ползи за здравето, включително загуба на тегло и поддържането му в здравословни граници.

Но за хора с намалена подвижност или специфични двигателни ограничения може да бъде трудно да се постигне загуба на тегло чрез упражнения. За щастие, има много здравословни, ефективни и устойчиви начини да постигнете целта си за отслабване без усилия.

Въпреки че ограничаването на калориите е добре известен метод за отслабване, загубата на тегло не е само заради калориен дефицит.

Приемът на богати на хранителни вещества цели храни и осигуряването им за тялото е важен компонент за отслабване и цялостно здраве. В допълнение, тези храни обикновено са по-задоволителни от преработените продукти и могат да ви помогнат да не се чувствате гладни за по-дълго време.

Според проучване от 2015 г., публикувано в списанието Nutrients, богатите на хранителни вещества храни са по-склонни да подобрят цялостното качество на живот на човека, да намалят риска от хронични заболявания и да помогнат за поддържането на здравословно телесно тегло.

Примери за богати на хранителни вещества храни са: пълнозърнести продукти, плодове и зеленчуци, постно месо, постни млечни произведения, яйца, птици, риба, боб и бобови растения, ядки и семена.

Проверка по рама

Изберете закуски с високо съдържание на протеини. Протеинът помага на тялото да изгражда мускули, повишава инсулиновата чувствителност (което може да подпомогне за загубата на мазнини) и ви помага да се чувствате сити и удовлетворени.

Изследванията показват, че диетите с високо съдържание на протеини не само ви помагат да отслабнете, но и поддържат дългосрочната загуба на тегло. Консумирайте до 30 грама протеин с всяко хранене./ и във Фейсбук

Харесайте и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива!

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ