13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Яжте тези плодове и ще забравите за сладкото

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всеки от нас жадува за сладко, но захарта е причината за наднормено тегло, диабет и някои други сериозни проблеми. Има плодове, които могат да задоволят желанието за сладко и да ви предпазят от негативните последици, свързани с неговата консумация.

Плодовете, с които ще забравите за сладкото 

Авокадо – този плод може да бъде идеалната закуска. Той съдържа здравословни мазнини, необходими за поддържане на сърдечно-съдовата система и особено нивата на холестерола. Средно голямо авокадо съдържа едва 1 гр захар.
Диня – може да консумирате този плод без да изпитвате вина от глада си за сладко. В един резен диня има само няколко грама захар, но много желязо. Този плод притежава диуретични свойства, благодарение на които ще успеете да премахнете излишната вода от тялото.

Това са най-опасните плодове за диабетиците
Портокали – вместо чаша прясно изцеден сок, за който са необходими два-три плода, по-добре е да изядете цял портокал. Факт е, че в една чаша портокалов сок нивото на захарта е много по-високо. В един портокал се съдържа приблизително 12 грама захар и достатъчно витамин С, за да задоволи ежедневните ви нужди.

Ябълки – много по-здравословно е да ядете цели и натурални плодове, отколкото да пиете прясно изцеден сок. Една средно голяма ябълка съдържа 19 гр захар. Освен това тя е източник на голямо количество диетични фибри.
Киви – тези малки плодове са богати на витамин С, те са чудесни както като самостоятелно лакомство, така и като добавка към различни видове салати. Едно киви съдържа приблизително 6 гр захар, пише изданието The Health Site.

Проверка по рама

Учени: Тези плодове и зеленчуци намаляват риска от инсулт, яжте ги всеки ден
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ